Vučić: Zakon o eksproprijaciji nisam potpisao, mislim da Zakon o referendumu jesam

predsednik srbije aleksandar vucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije potpisao Zakon eksproprijaciji, a da “misli” da je Zakon o referendumu potpisao po dolasku iz Sočija.

“Mislim da Zakon o referendumu jesam (potpisao) čim sam se vratio iz Sočija, a Zakon o eksproprijaciji nisam sigurno. Čekam mišljenje pravnog tima”, kazao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega.

Govoreći o incidentima na protestu u Šapcu u subotu, Vučić je kazao da je pretučen čovek koji nije prekršio nijedan zakon i koji se kretao veoma sporo i ne ugrožavajući nikoga.

“Taj čovek nikoga nije povredio i ima teške telesne povrede”, istakao je Vučić.

On je pozvao građane na uzdržanost i da ne preduzimaju ništa “kao što je manjina radila (u subotu)”, kao i da se zbog incidenata niko ne sveti.

Predsednik je pozvao i nadležne organe da rade svoj posao, kako je naveo, “tamo gde ima prekršaj prekršajno gonjenje, a gde je učinjeno krivično delo onda krivično gonjenje”.

Rekao je da je licemerno od strane opozicije da komentariše bagere i podsetio na bager na demonstracijama 5. oktobra 2000. godine

“A sećate li se petog oktobra? Kada su svi krenuli za Beograd. Tada su išli bagerom gde su hteli”, rekao je Vučić.

On je rekao da mu se nikada u životu nije desilo da ima neprijavljen skup, navodeći da je sve u dogovoru sa policijom kako bi se izbegli incidenti.

On je rekao da je njegov savet policiji da se skloni sa strane i da pusti građane da blokiraju, “da vidi dokle će i kako će se izboriti sa građanima”.

“To je moj lični stav i savet ministru Vulinu”, kazao je predsednik.

(Beta, 11.29.2021)

Global Digital Clinik