Vučić: Policija se ponašala dostojanstveno. Građani najavljuju protest i u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

U današnjem obraćanju, povodom sinoćnjeg protesta, predsednik Srbije izjavio je, između ostalog, da protest “nije imao veze sa koronom”.

Aleksandar Vučić je u današnjem obraćanju izjavio da je sinoćni protest bio politički, rekavši da se sinoć u Beogradu desilo “brutalno političko nasilje”. Ti ljudi nisu govorili o koroni, već o nekakvoj izdaji, migrantima, 5G mreži, migrantima… Nije prvi put da su napravili incident, to su i najavljivali i ranije”, rekao je on.

Povodom nasilja koje se desilo na ulicama Beograda izjavio je da se policija ponašala dostojanstveno. “Ovo je bilo nemoguće, bacali su kamenice, molotovljeve koktele”, govori o demonstrantima. Podsetimo, kamera televizije N1 zabeležila je trenutak kada policajci pendrecima udaraju trojicu muškaraca, koji sede na klupi.

Što se uvođenja policijskog časa tiče, Vučić je rekao da će mere sutra biti pooštrene, ali da policijskog časa neće biti.

Najavljen protest i u Nišu

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija, kojom se pozivaju građani da večeras dođu ispred Skupštine Grada u Ulici Nikole Pašića.

Još uvek nije poznato ko je organizator protesta, i da li će se održati. Na Facebook-u je kreiran i događaj “Veliko narodno provociranje policije sednjem na klupici” koji je zakazan za 20 sati kod Gradske kuće. “SEDIMO SVI NA KLUPICAMA U PARKU PETRA BOJOVIĆA I CEKAMO DA DODJE MILICIJA DA NAS BIJE. SVAKO KUPUJE SVOJE PIVO” stoji u opisu ovog događaja.

Exe-Net