Protesti u Srbiji: Hiljade građana i na ulicama Niša

protesti u Srbiji
Foto: Nevena Milojević

Protesti u Srbiji dešavaju se na ulicama Niša, Beograda, Kragujevca i Novog Sada. Hiljade građana iskazalo je svoje nezadovoljstvo zbog postupaka Kriznog štaba i Vlade.

Protesti u Srbiji održali su se ovog popodneva u većim gradovima u Srbiji. Među njima je i Niš. Hiljade građana okupilo se večeras u Nišu. Protest je počeo oko 19 časova ispred Skupštine Grada.

protesti u srbiji
Početak okupljanja oko 19 časova

Građani su pištaljkama, lupanjem u šerpe, uzvicima, poput “Izađite napolje” i “Vrati nam Srbiju” iskazali svoje nezadovoljstvo postupcima vlasti i Kriznog štaba. Svoje poruke ispisali su i na transparentima. Saobraćaj je bio blokiran u ulici Nikole Pašića.

Dolazak policije građani su dočekali uzvikivanjem “Kerovi”, ali nije došlo ni do kakvog sukoba. Građanina koji su se okupili kod Skupštine, ubrzo se pridružila i grupa koja se okupila na Trgu kralja Milana. Oko 19:45 kolona se uputila ka Sudu, tada je nekoliko mladića pocepalo bilbord sa natpisom “Hvala Srbijo! Za našu decu”.

Kolona je nastavila da se kreće ka Trgu kralja Milana, i zaustavila se ispred Gradske kuće, gde su se mogli čuti povici “Hoćemo ostavku”. U ulici Vojvoda Mišića, gde se nalazi predstavništvo vladajuće stranke, građani su gađali bilbord sa likom Aleksandra Vučića.

Foto: Petra Moskatelo

Protest je nastavljen i građani se trenutno nalaze ispred zgrade SUP-a, i mogu se čuti razni povici, poput “Lopovi”. Pratite live prenos na našem Facebook profilu.

Exe-Net