Vrtić – prijateljstva za ceo život

U prvim godinama života deca su okružena porodicom, a socijalizacija kreće sa polaskom u vrtić. Zbog toga je veoma važno izabrati onaj u kojem će dete biti okruženo kvalifikovanim vaspitačima i zdravom okolinom.

Vrtić je ustanova u kojoj se dete socijalizuje. Ovde se sklapaju prva prijateljstva, deca upoznaju svoje vršnjake i zajedno sa njima uče šta znači biti drug. Deca nauče šta znači deliti, pomagati i biti u većoj zajednici. Vrtić priprema dete za osnovnu školu, pomaže mu u savladavanju slova i brojeva, a što je najvažnije podstiče kreativnost.

vrtic zum zum

Sve ovo ne bi bilo moguće bez vaspitača, koji su posle porodice, prve osobe u koje dete stekne poverenje. To su osobe koje ih ujutru dočekaju nasmejane, brinu o njima i pomažu u savladavanju prepreka na koje nailaze.

Vaspitačice i vaspitači ostaju zauvek u našem sećanju upravo zbog toga što su učestvovali u formiranju naših ličnosti. Vrtić je naša sigurna zona, deo bezbrižnog detinjstva. Vrtić obeleži periode života kada se sve rešavalo kroz igru, i kada je sve bilo jednostavnije.

Upravo zbog toga je bitno da izaberete vrtić koji će vašem detetu pružiti sve ono što mu je potrebno – sigurnu luku, mesto za igru, druženje i učenje. Ipak, ono što je najvažnije je da ljudi sa kojima provodi vreme dok je u vrtiću budu oni koji vole svoj posao i uživaju u njemu, samo u takvom okruženju dete će biti srećno i moći će da napreduje.

Baš takvo mesto je i vrtić “Zum Zum Bumbar“.

Mališani starosti od deset meseci pa sve do 6 godina ovde rastu, uče i druže se. Za sve to zaslužan je stručni kadar, koji pored vaspitača čine i profeori enngleskog jezika, baleta i scenskog pokreta, kao profesor i školice sporta. Sa decom rade i psiholog, logoped i muzički pedagog.

Deca od najranijih godina imaju prilike da isprobaju razne aktivnosti i otkriju svoja interesovanja. Pored školice sporta i engleskog jezika, tu je i škola glume i scenskog pokrerta. Deca se mogu oprobati i u folkloru, a ovaj vrtić sprovodi i program Musicorn.

To je program namenjen deci do 6 godina. Kroz radionice se podstiče psihomotorni razvoj kod dece predškolskog uzrasta. One su i preventiva od mogućih razvojnih, govorno-jezičkih i socio-emocionalnih poteškoća.

“Zum Zum Bumbar” je mesto na kojem će deca steći osnovna znanja, provoditi vreme sa svojim vršnjacima, a uz dodatne aktivnosti i stručni kadar razviti svoja interesovanja.

U toku je upis za Pripremni predškolski program

Ovaj program ima za cilj da pripremi dete za osnovnu školu izazove koji ga očekuju. Pomaže da dete bude pripremljeno da prihvati zadatke, da razlikuje igru od rada. Utiče na razvoj samostalnosti, emocionalne zrelosti i socijalnih veština.

Vrtić Zum Zum Bumbar poseduje Verifikaciju Ministarstva o Predškolskoj Ustanovi.