JPU “Pčelica”: Računi za mart od utorka stižu putem mejla

Pčelica
Pčelica

Računi  za mart mesec, kada su deca išla samo dve nedelje u vrtić, su spremni. Oni će biti poslati na mejlove koje su roditelji dali prethodnih meseci. Još nema informacija od Ministarstva prosvete kada bi se deca mogla vratiti u vrtiće. Kako  direktorka niške Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić kaže, niški su spremni.

Kada je vanredno stanje krenulo,  22. marta, Grad Niš se obavezao da roditelji neće imati obavezu da plaćaju boravak dece u predškolskim ustanovama. Ona su do uvođenja vanrednog stanja, išla u vrtić pune dve nedelje u martu. Često pitanje koje su roditelji postavljali bilo je: Šta se dešava sa martovskim računom, jer su i dalje bili bez ikakvog obaveštenja.

Direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić objašnjava da su računi spremni, i da nisu hteli da ih šalju ranije, s obzirom na situaciju. Mitićeva kaže je htela da izađe u susret roditeljima, ali ako oni misle da treba da se pošalju što pre, onda će tako i biti. Već od sutra svako će dobiti obaveštenje na svoj mejl.

Ona dodaje da se očekuju informacije od Ministarstva prosvete, i kada oni budu dali zeleno svetlo, krenuće sa radom. U svakom slučaju vrtići su sređeni i spremni. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u subotu uveče najavio je ublažavanje mera u Srbiji, ali još nema informacija kada će predškolske ustanove početi sa radom.

Na Fejsbuk profilu “Пчелице” redovno se postavljaju “ izazovi” u kojima vaspitači pozivaju decu da pokažu svoju kreativnu stranu.


Autor J.Š.

Dostava hrane u Nišu