Vrtić “Leptirić” obeležio 40 godina postojanja

Vrtić
Foto: JPU "Pčelica"

Vrtić “Leptirić” jedan je od najvećih vrtića “Pčelice” sa osam jaslenih i tri vaspitne grupe. Otvoren je na današnji dan 1981. godine pod tadašnjim imenom “Hristina Markišić Tina”, a krajem devedesetih godina dobio je naziv koji i danas nosi. S obzirom na epidemiološku situaciju jubilej je obeležen na drugačiji način, a direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić odlučila je da vrtiću pokloni upravo 40 knjiga.

Sada već davne 1981. godine, otvoren je vrtić “Hristina Markišić Tina”.  Tada je bio jedan od  najmodernijih i najuređenijih vrtića u Nišu. Krajem devedesetih godina menja naziv u “Leptirić” a prema rečima direktorke “Pčelice” Svetlane Mitić i u to vreme je spadao u red najmodernijih i najuređenijih u Nišu. Pored velikog dvorišta namenjenog za fizičke aktivnosti ima osam jaslenih i tri vaspitne grupe, pa je prema njenim rečima i danas jedan od najvećih vrtića “Pčelice”.

Jubilej je obeležen u skladu sa epidemiološkom situacijom a nije izostao ni poklon.

“Odlučila sam da to budu knjige, jer se tome najviše raduju i deca i vaspitači. Ove godine 40 knjiga za 40. rođendan. Simbolika i želja da još dugo godina budemo veseli i lepi. Kada radite sa decom sve je pesma i razdraganost ali i velika odgovornost, jer vam je neko poverio svoje najveće blago”, kaže direktorka Svetlana Mitić.

Jubilarni rođendan obeležen je u skladu sa epidemiološkom situacijom, pa su vaspitači i deca svih grupa organizovali posebne aktivnosti u svojim radnim sobama a centralna priredba bila je za zaposlene i decu.

Dostava hrane u Nišu