Vozili skoro 120 kilometara na sat preko dozvoljenog

vozili
Foto: pixabay

Na mestu gde je dozvoljena brzina 60 kilometara na čas na putu Niš – Doljevac, niška policija je presretačem zaustavila 49-godišnjeg vozača “pasata” koji je vozio 179 kilometara na sat, i 66-godišnjeg vozača “bmw-a” koji je vozio 176 kilometara na čas.

Iz niške policije saopštavaju da su juče prilikom kontrole saobraćaja, na putu Niš – Doljevac, na mestu gde je dozvoljena maksimalna brzina 60 kilometara na čas, presretačem zaustavili vozače “pasata” i “bmw-a”, koji su prekoračili dozvoljenu brzinu za 119, odnosno 116 kilometara na sat.

Iz policije navode da je zbog prekršaja – nasilnička vožnja, vozaču “pasata” određeno zadržavanje do 24 sata, nakon čega će se naći pred sudijom Prekršajnog suda u Nišu.

Zbog istog prekršaja, Prekršajni sud je vozaču “bmw-a” izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 9 meseci.

Iz niške policije apeluju na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja, kao i sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.