Vozač “audija” bio uračunljiv u trenutku nesreće na Bulevaru Medijana

bulevar medijana
Bulevar Medijana

U Osnovnom sudu u Nišu nastavljeno je  suđenje za saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u kojoj su život izgubili 12-godišnji dečak i 45-godišnjak. Svi pregledi koje je obavila stručna komisija veštaka utvrdili su normalan fiziološki nalaz očekivan za životnu dob okrivljenog Nemanje Stamenkovića (19) iz Beograda.

Prof. dr Radovan Karadžić, stručnjak koji je nadgledao rad tročlane komisije, rekao je da su svi pregledi utvrdili normalan fiziološki nalaz.

“Ostajemo pri mišljenju da nalaz utvrđen neurološkim pregledom i dijagnostičkim procedurama upravo pokazuje na činjenicu da se ovakav nalaz ni na koji način ne može dovesti u vezu sa tegobama koje je okrivljeni imao navodno u momentu kritičnog događaja”, rekao je između ostalog prof. dr Karadžić, a piše Blic.

Prof. dr Miroslava Živković, stalni sudski veštak i doktor nauka iz oblasti neurologije, istakla je da u momentu nesreće okrivljeni nije imao organskih poremećaja koji bi doveli do akcidenta.

“Svi testovi i procedure ukazali su na normalan neurološki nalaz. Imajući u vidu okolnosti pod kojima se dogodio akcident, zatražila sam dodatnu dijagnostiku -dopler krvnih sudova vrata, EEG i multislajs skener vratnog dela kičme. Svi ovi nalazi su bili uredni te sam zaključila da u momentu udesa nije bilo organskih poremećaja koji bi doveli do akcidenta za koji je optužen Nemanja Stamenković”, rekla je prof. dr Živković, piše između ostalog Blic.

Podsetimo, nesreća se dogodila 4. januara ove godine kaad je okrivljeni Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, vozeći “audi” izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u Nišu u kojoj su poginuli Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48) iz Niša.