Vojko V: Zadovoljan sam prvim koncertom na jugu Srbije

Vojko V
Foto: Žarko Đokić

Hrvatski reper Vojko V održao je koncert ovog petka u dvorištu niškog Univerziteta. Publika je mogla da čuje najveće hitove sa Vojkovog albuma, a pored njega na binu je izašao i DJ Sunrise.

Ovo je bio prvi nastup popularnog repera na jugu Srbije. Ljubitelji rep i hip hop muzike u ovom delu zemlje retko imaju priliku da čuju svoje omiljene izvođače. Ovaj natup deo je Vojkove turneje koja se održava širom regiona.

Koncert je otvorio DJ Sunrise u 21 čas. Repertoar prednastupa sastojao se od poznatih domaćih i stranih hip hop hitova.

DJ Sunrise
Foto: Žarko Đokić

Headliner je na binu izašao nešto posle 22 časa i nastup vatreno otvorio pesmom “Ne može”. Nakon ove numere usledio je Vojkov najveći hit “Zovi čovika”, a kasnije su usledile i nešto manje poznate “Cilit Beng” i “Marjan”. Neizostavni deo svakog njegovog nastupa jesu pesme benda “Dječaci”, čiji je Vojko bio dugogodišnji član. “Lovrinac” i “Narodna”, koje su deo muzičkog opusa “Dječaka”,  su se orile Banovinom i dovele atmosferu do usijanja.

Publika je entuzijastično dočekala splitskog repera i tokom celog koncerta se trudila da isprati “zaraznu” energiju Splićana. Publika je takođe bila aktivni deo nastupa, kako to obično sa Vojkom biva. Tokom pesme “Popaj”, najupečatljiviji momci iz publike su dovedeni na binu. Oni su imali zadatak da se takmiče u sklekovima tokom refrena. Ovo je publici dalo još veći podstrek da se do kraja nastupa zbliži sa izvođačem.

Nastup je neočekivano zatvoren pesmom “Ceca u Parizu”, koja je publiku ostavila žednom.

Nakon nastupa i slikanja sa fanovima, splitski reper Vojko V odgovorio je na par pitanja naše redakcije.

Prvi put nastupaš u Nišu, kako komentarišeš publiku i celokupan nastup?

– Malo sam razočaran odazivom, pretpostavljam da je Aco Pejović ukrao šou- kaže Vojko kroz smeh – Generalno sam zadovoljan, s obzirom na to da sam prvi put u ovom delu Srbije.

Ono što najviše zanima fanove jeste kada će izaći novi album?

– Imam spreman album, međutim nije kompletan. Fali mu još neki hit, nadam se da će album biti završen do jeseni. Sada imam porodicu, pa drugačije organizujem vreme. Album ima malo drugačiji zvuk, neke trep i R&B finese, ali neće se drastično razlikovati od prethodnog.

Šta očekuješ regionalne letnje turneje?

– Ne bih to nazvao turnejom, više su to neke letnje gaže. Zadovoljan sam, album sam izdao 2018. i još uvek ga “rokam”. Nije se ništa toliko promenilo i dalje mogu da nastupam sa tim stvarima i to me čini srećnim za sada.