Vlatko Stefanovski svira u Nišu

Vlatko Stefanovski
Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski, čuveni gitarista iz Makedonije, dolazi u Niš da predstavi svoj novi album Mother tongue. Prema najavama organizatora koncerta koji će biti održan 8. decembra u Domu Vojske, ovaj album je majstorsko delo proslavljenog muzičara.

Popularni gitarista je u bivšoj Jugoslaviji tokom karijere duže od četiri decenije stekao milionski auditorijum. Novi album, dodaju, sadrži 10 “dragulja”, koja je čuvao u glavi i duši dve decenije.

Tih aprilskih i majskih dana, nakon beogradskog koncerta sa Big bendom Slovenske vojske, došao sam kući prilično podignutog raspoloženja, prilično pun raznoraznih emocija i doživljaja i osetio sam trenutak da sada moram snimati – rekao je Stefanovski.

Tako je, kaže, snimljena prva numera na albumu – Bistra voda.

Čuveni gitarista podseća da je dvadesetak godina “sramežljivo svira solo koncerte”, uglavnom po gitarskim festivalima, samo za gitariste, jer je to za njih stručna literatura, a za njega avantura.

Dolazim u Niš prvi put solo, na moju veliku radost, i probaću da to veče pretvorim u svečanost zato što smatram da je ono što imam da ponudim publici – svečanost. Došao sam do tog nivoa da se mogu odvažiti svirati sam. Mislim da sam dovoljno naučio taj zanat i imam dobar ton koji daleko putuje, pa verujem da će publika biti zadovoljna, jer ipak smatram da sam stekao pravo da nakon 40 i više godina bavljenja ovom disciplinom, nakon svih mogućih i nemogućih projekata koje sam radio, napravim ovakav solistički projekat – rekao je gitarista.

Stefanovski će se na koncertu u Nišu osvrnuti i na svoj rad sa grupom “Leb i sol”, tako da sa repertoara neće izostati hitovi kao što su Čuvam noć od budnih, Jovano, Jovanke, Čukni vo drvo, Skopje, Gipsy song i drugi.

Više informacija o ceni ulaznica i prodajnim mestima, navode organizatori niškog koncerta, biće uskoro objavljeno. Njegov nastup u Domu Vojske počinje u 20 sati.