Vlast i njena opozicija: Politička stvarnost 21. veka u Narodnom pozorištu

narodnog pozorišta
Foto: Narodno pozorište Niš

U sredu, 23. septembra, sa početkom u 20:30, u Narodnom pozorištu biće odigrana predstava Vlast i njena opozicija.

Predstava je rađena po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina. “Vlast i njena opozicija” se fokusira na političku stvarnost XXI veka, gde marketinške agencije proučavajući javno mnjenje stvaraju imidž-političare. Glasačko telo se izjednačava sa publikom, a u stvarnosti kao da se nije ni dogodilo ono čemu mediji nisu pridali pažnju.

Zato je u predstavi jedan od najvećih problema vlasti kako da pazari kvalitetnu i borbe dostojnu opoziciju, koju će podržati javno mnjenje. S druge strane su slobodoumni, misleći, nepotkupljivi intelektualci na rubu egzistencije, koji se nisu prodali zato što niko nije ni pokušao da ih kupi. Šta se dogodi kad se ponudi prava cena, gorka je komedija kojom se bavi Vlast i njena opozicija.

“Naša predstava ne zastupa nijednu političku opciju. Naprotiv, ona je nastala iz prezira prema našoj političkoj stvarnosti, u kojoj su intelektualci postali sirotinja, a nemoralni vlast! Rugamo se još i ostrašćenosti, jeftinoći i prolaznosti naših uverenja! Ali, kao i svaku gorku komediju, pokreće nas ljubav prema svakom slabom, neodlučnom i nezaštićenom čoveku”, poručuje reditelj.

U predstavi igraju Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić, Nađa Nedović Tekinder, Dejan Cicmilović i Aleksandar Mihailović.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 300 dinara, dok je ulaz na predstavu moguć uz korišćenje zaštitnih maski.

Global Digital Clinik