Vlada Srbije finansira rekonstrukciju dve škole u Nišu

škole
Foto: Grad Niš

Potpisivanjem ugovora o dodeli sredstava u Ministarstvu rudarstva i energetike, gradska opština Pantelej i gradska opština Crveni krst dobijaju priliku da rekonstruišu dve škole, OŠ „Stefan Nemanja“ i SŠ „Neimar“ koje pohađa oko 1.500 đaka.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da su dobijena sredstva od Ministarstva rudarstva i energetike jako važna a da će Grad Niš zahvaljujući ovim projektima uštedeti oko četiri miliona dinara.

“Jako veliko interesovanje je građana u Nišu za projekte zamene stolarije koje ovo Ministarstvo raspisuje, kao i za zamenu kotlova na čvrsto gorivo”, navela je Sotirovski.

Minstarka Zorana Mihajlović je istakla da se “Vlada Srbije opredelila da je energetska efikasnost jedan nacionalni cilj, nacionalni prioritet i da je važna jednako kao izgradnja jedne hidroelektrane ili solarne elektrane”.

Predsednica gradske opštine Pantelej Nataša Stanković istakla je da je stolarija u OŠ „Stefan Nemanja“ stara 40 godina, da je projekat vredan 46 miliona dinara, a da Ministarstvo izdvaja 20, a Grad Niš 26 miliona dinara.

Predsednik gradske opštine Crveni krst Miroslav Milutinović je rekao da se projektom postižu  znatne uštede i precizirao da je projekat rekonstrukcije SŠ „Neimar“ vredan 25 miliona dinara, da Ministarstvo izdvaja 17 miliona, a Grad Niš osam miliona dinara.

Global Digital Clinik