Vikend u Nišu: Noć veštica pod maskama

noć veštica
Ilustracija, Pixabay

Stigao je poslednji vikend u oktobru. Novembar dočekujemo u bioskopskim i pozorišnim salama, i uz poneku svirku. Noć veštica biće simbol nekih događaja.

Iako Noć veštica nije naš praznik, u niškim bioskopima ovog vikenda na repertoaru ima dosta filmova strave i užasa, a u bioskopu Cineplexx čeka vas Revija horor filmova.

Petak, 30. oktobar možete započeti boemski uz bend Boje vina od 19 časova, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. “Boemska atmosfera, gurmanski zalogaji i odličan izbor pića čine sve što vam je potrebno da se dobro zabavite”, kažu organizatori. Sve informacije o rezervaciji možete pronaći na Facebook strani kafića “Pozornica”.

Ukoliko je vaš izbor za večeras bioskop. Vilin Grad na repertoaru ima četiri nova filma. Među njima su dva horora, Stan 32 i Čistilište. Ukoliko niste preveliki ljubitelji horora, možete pogledati i ostale filmove. Najnoviji na repertoaru su filmovi Glorija Mundi i Vikend sa ćaletom. Sutra, 31. oktobra, sa početkom u 20 časova, uz ograničen broj posetilaca, biće održana specijalna projekcija filma Vikend sa ćaletom. Njoj će prisustvovati i autorsko-glumačka ekipa. Trejlere svih filmova i repertoar možete pogledati ovde.

U klubu Carpe Diem, večeras od 19 časova nastupa grupa Blackberries bend. Zbog ograničenog broja ljudi, preporučujemo da rezervišete svoje mesto.

Subota nam donosi jednu zanimljivu i edukativnu radionicu u Aninoj Maštaonici. Radionica je namenjena deci uzrasta od 4 do 11 godina. “Mališani na kreativan način, kroz rad i razgovor, ispoljavaju osećanja, suočavaju se sa problemima i rešavaju ih. Razvijaju kreativno mišljenje, ovladavaju različitim veštinama (crtanje, slikanje, bojenje, seckanje, savijanje papira, oblikovanje različitih materijala) razvijaju emocionalnu inteligenciju, podižu nivo samopoštovanja i samopouzdanja.” Možete se prijaviti danas do 17 časova, a sve informacije pronaći ćete na Facebook strani Anine Maštaonice.

Sutra, 31. oktobra, u 20 časova, Narodno pozorište zatvara oktobarski repertoar, predstavom “Putujuće pozorište Šopalović”. Cena ulaznice je 400 dinara (sa popustom za đake, studente i penzionere – 300 din).

U klubu Carpe Diem od 19 časova čeka vas Bugarska skupština. “Uživajte u zvuku dobrog starog Rock&Roll- a. Spremili smo za Vas najveći izbor kvalitetnih pića, vina kao i vrhunske, ukusne koktele naših šankera”, poručuju

Ne zaboravite da Cineplexx organizuje Reviju horor filmova. Potpunu čaroliju jezivoj noći pružiće maskirani likovi iz kultnih horor filmova koji će vas sačekati hodnicima i bioskopskim salama u subotu, 31. oktobra.

Ulaznice za „Noć veštica“, „Mi“, „Groblje kućnih ljubimaca“, „Ukleto“ i „Srećan Dan smrti 2“ su u prodaji po promotivnoj ceni i 200 dinara, dok su karte za film „Stan 32“ u prodaji po redovnim cenama. Repertoar za ovaj vikend možete pronaći ovde.

Ljubitelji opere, sutra od 17 časova, moći da pogledaju Letećeg Holanđanina.

Prvog dana novembra, u nedelju u 11:30, sa mališanima će se u Pozorištu lutaka družiti Kosić Bosić.

Kosić Bosić je kos naivan poput deteta, koga vara lukavi Lisac. Kada mu pojede sva jaja iz gnezda, ne pomažu mu ni Breza, ni Potočić, niti Poljana.

Svi se boje Lisca, prenemažu se i pretvaraju da ne vide i ne čuju. U pomoć mu jedino priskače pas. Nadmudriće lukavog lisca, koji upada u sopstvenu zamku i od koga ostaje samo koža.

Naš predlog za nedelju je izložba radova Endija Vorhola u Oficirskom domu. Takođe, možete učestvovati u akciji Fotka iz Galerije”.

Želimo Vam prijatan vikend u Nišu, i napominjemo da je veoma važno da budete odgovorni prema sebi i drugima i da poštujete sve mere i preporuke u vezi korona virusa. 

 

Dostava hrane u Nišu