Vikend sa ćaletom: Specijalna projekcija uz prisustvo autorsko-glumačke ekipe

vikend sa ćaletom
Specijalna projekcija u bioskopu Vilin Grad

Film “Vikend sa ćaletom” biće u bioskopu Vilin Grad od 29. oktobra, a u subotu, 31. očekuje vas specijalna projekcija.

Specijalnoj projekciji filma “Vikend sa ćaletom” prisustvovaće i autorsko-glumačka ekipa. Projekcija će biti održana uz sve preporučene mere predostrožosti kojih se bioskopi u vreme pandemije pridržavaju. “U subotu 31. oktobra sa početkom u 20 časova, uz ograničen broj posetilaca, publika će moći bezbedno da uživa u dugoiščekivanom filmu reditelja Miroslava Momčilovića”, navode iz Vilin Grada.

Rezervišite svoje ulaznice na vreme.

Ova filmska priča govori o odnosu oca i sina u kojoj glavne uloge tumače zvezde domaće scene – Nenad Jezdić, Bane Vidaković i Miodrag Miki Krstović, kao i mlada glumačka nada Vasa Vraneš.

U životu ili jašeš ili te drugi jašu“,”Hoće klavir da te brani sutra kad te neko napadne na ulici“,”Prvo ćeš da naučiš da se biješ pa ćeš onda da sviraš klavir samo su neke od upečatljivih replika filma koje će se sa osmehom pamtiti i prepričavati, a ko su Kašika i Ogi čiji je prijateljski odnos godinama potiskivan i zabranjen?!

KAŠIKA (Nenad Jezdić) jedan od šefova beogradskog podzemlja. Brzo misli, brz na obaraču i kao takav vrlo opasan. Bio je dobar đak ali je kasnije upao u loše društvo i završio na ulici. Zahvaljujući inteligenciji i bokserskoj veštini brzo napredovao u uličnoj hijerarhiji. Uživa respekt i među kriminalcima i među policajcima. Nadimak stekao zahvaljujući izreci da ‘zdravlje i snaga ulaze na kašiku.’

OGNJEN (Vasa Vraneš) živi s mamom. Odrastao bez prisustva oca kojeg jedva da je upamtio. Sve do ponovnog susreta kada se vraćaju potisnuta sećanja i osećanja. Inteligentan ali povučen i odmeren dečak. Otac mu nedostaje ali on to vešto krije. Voli šah i video igrice. Zaljubljen je u svoju učiteljicu klavira. Pred pubertetom ali još uvek dete. Pun je skrivenih vrlina i talenata koje nerado pokazuje. Likom podseća na oca ali po karakteru nema ništa njegovo što i nije čudno s obzirom da raste pod uticajem majke i bake. Prava ‘umetnička duša’ što Kašiku povremeno dovodi do očaja.

Osim Nenada Jezdića, Baneta Vidakovića, Miodraga Miki Krstovića i mladog Vase Vraneša, u ostalim ulogama našla su se i ostala cenjena glumačka imena – Jelena Đukić, Anja Alač, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov i Miljan Davidović.

Dostava hrane u Nišu