Vesić: Razgovaram sa Air Serbia-om da otvori neke nove linije iz Niša

Foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki
Foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je mogućnost da Air Serbia pokrene neke nove letove iz Niša. Vesić je izjavio da razgovara sa nacionalnim avio-prevoznikom Air Serbia oko uvođenja novih destinacija iz Niša pored 7 postojećih ka kojima leti, prenosi portal – Fly from Niš

On je istakao da je aerodrom prošle godine ostvario rekordan rezultat po pitanju prevezenih putnika kada je letelo 448.312 i da očekuje da će ih biti još više u budućnosti.

“Sa Air Serbia-om razgovaram o tome da se još neke linije otvore iz Niša i na tome ću raditi u narednom periodu tako da ćemo ovde imati sve više i više putnika” – rekao je Vesić

Iako nije konkretno naveo koje su to destinacije o kojima se razmišlja, treba podsetiti da je nacionalni avio-prevoznik tokom realizacije prvog ugovora o linijama od javnog značaja od 2019. do 2021. godine leteo, pored Frankfurt Hana, Ljubljane, i Tivta na kojima i sada leti, do Bolonje, Rima, Geteborga, Karslure/Baden Badena, Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera, Salcburga i Budimpešte* (*linija ukinuta zbog neispativosti).

Novim ugovorom Air Serbia je nastavila da leti ka Frankfurt Hanu, Ljubljani, Tivtu i uvela nove do Atine, Beograda, Kelna i Istanbula.

Podsetimo da su i čitaoci ovog portala učestvovali u anketiranju gde su najviše interesovanja pokazali za letove do Berlina, Osla, Pariza, Moske i Barselone. Svoje interesovanje pokazali su i za ostale destinacije poput Malmea, Ciriha, Milana i drugih.

Podsetimo da će tokom letnje sezone sa niškog aerodroma Air Serbia nuditi 7 destinacija u svojoj ponudi od toga 5 redovnih (Keln, Istanbul, Ljubljana, Frankfurt Han i Beograd) i 2 sezonske ovog leta (Atina i Tivat).

Izvor – portal Fly from Niš, tekst A.P.

Global Digital Clinik