Vesić: Od 1. januara veće plate zaposlenima i na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu

iz niša
Foto : Aerodrom "Konstantin Veliki"

Na aerodromu „Morava“ kod Kraljeva potpisan je kolektivni ugovor kojim je za zaposlene u javnom preduzeću Aerodromi Srbije, u okviru koga posluje i aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu, obezbeđen niz pogodnosti, među kojima i povećanje plate od deset odsto od 1. januara sledeće godine.

„Ovim kolektivnim ugovorom smo za više od 200 zaposlenih u Aerodromima Srbije obezbedili povećanje plata od deset odsto od 1. januara kao što je povećan i regres, zatim 15.000 dinara za svako rođeno dete i čitav niz pogodnosti koje smo mogli da obezbedimo u skladu sa zakonom kako bi ljudi koji rade na našim aerodromima, bez aerodroma ‘Nikola Tesla’ u Beogradu koji je u drugom režimu, mogli da imaju bolji životni standard“, rekao je  ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić nakon potpisivanja ugovora.

Sa niškog aerodroma imamo pet plus dve i to je bilo predviđeno budžetom za narednu godinu, ali ćemo pokušati već za 2025. da povećamo broj subvencionisanih linija kako iz Niša tako i iz Kraljeva jer verujemo da je to način da avio kompanije više počnu da koriste ova dva aerodroma“, rekao je Vesić.

Naveo je i da je važno da se ubuduće, u skladu sa strategijom koja se pravi za razvoj avio saobraćaja u Srbiji, više iskoriste pre svega niški i kraljevački aerodrom, ali i drugi aerodromi koji će se u međuvremenu raditi u smislu da imaju više letova i da budu više iskorišćeni.