Veselin Vujović na rukometnoj klupi “Železničara“

Promocija novog trenera niških rukometaša; Foto: RK
Promocija novog trenera niških rukometaša; Foto: RK "Železničar" Niš

Niški klub je potvrdio da je postigao dogovor sa legendom jugoslovenskog rukometa kako bi “Želju” vodio kroz narednu sezonu.

Vujović, kao igrač, je olimpijski i svetski šampion Jugoslavije, dvostruki klupski prvak Evrope sa Metaloplastikom i jednom sa Barselonom.

On je najbolji sportista Jugoslavije za 1986. godinu i prvi dobitnik zvaničnog priznanja Međunarodne rukometne federacije (IHF) za najboljeg rukometaša sveta 1988. godine.

Kao trener, osvajač dva Kupa pobednika kupova Evrope sa Sijudad Realom, prvog izdanja SEHA lige sa skopskim Vardarom, bronzane medalje na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Slovenije.

Reprezentaciju Jugoslavije predvodio je do četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Sidneju, poslednji je selektor zajedničke države Srbije i Crne Gore pre njenog raspada. Od tada, ovo će mu biti prvi angažman u srpskom rukometu. 

Pripreme za SEHA ligu od 20. jula

“Logično je da su ambicije da se osvoji prvenstvo i kup, da u SEHA ligi, gde ćemo se prvi put susresti sa najboljim timovima iz regiona i videti na kojem smo nivou. Često ne znamo pravu sliku srpskog rukometa dok se ne sretnemo sa evropskim klubovima. Što se tiče pojačanja, već su preduzeti koraci, neki momci su došli, neki će doći, neki su i otišli, što je neminovno u sportu. Pripreme će, zbog početka SEHA lige krajem avgusta, krenuti oko 20. jula”, rekao je Vujović.

Foto: RK “Železničar” Niš

On je dodao da će pripreme biti na Zlatiboru i da niški igrači imaju zakazane turnire, od kojih je jedan međunarodni u Strugi.

“Iskoristićemo taj period da se spremimo što bolje. Klub se  stabilizovao, a mojim dolaskom se sve to podiže na jedan nivo više. Ja ću i od sebe i svojih saradnika, i od igrača, tražiti maksimum. Ovo je nešto što treba da Niš velikim slovima upiše na rukometnu mape Evrope”, rekao je Vujović i dodao da je uzbuđen što je u Nišu u kojem se oseća da se rukomet voli.

Istorijski dan za niški sport

“Sigurno da ne bih došao da nisam video na utakmici sa Vojvodinom u finišu plej-ofa kakve su reakcije i predsednika kluba, gradonačelnika i navijača, sa koliko su emocija oni pratili to. Nekako su se te emocije poklopile sa mojim emocijama. To je bila neka dodirna tačka, okidač, koji je doveo do toga da ja dođem ovde. Isto tako, ovi sjajni momci koji su odigrali odličnu sezonu i ne bih došao da ne verujem da oni ne mogu više, bolje, da mogu da ih naučim da budu još uspešniji na sportskom terenu”, istako je Vujović.

Exe-Net