Veliko delo malog heroja: Spasio porodicu od požara

Prijem u GO Medijana za Nikolu Đorđevića
Prijem u GO Medijana za Nikolu Đorđevića

Nikola Đorđević nagrađen za podvig 

Gradska opština Medijana priredila je prijem za Nikolu Đorđevića, koji ima samo 14 godina, ali iza njega stoji veliko delo.

Nikola Đorđević
Nikola Đorđević

Ovaj mladi Nišlija je na Badnje veče prošle godine iz požara spasio majku i brata i sačuvao celu imovinu porodice, u Ulici Vojvode Tankosića u Nišu.

Nikola je skroman, pa za hrabrost koju je pokazao, kaže, nije želeo nikom da priča. Ne znaju ni školski drugovi o tome kakvo je praznično Badnje veče doživeo.

„Svako bi na mom mestu učinio isto“, kaže Nikola i dodaje da u vreme požara nije razmišljao o sebi, već majci, članovima porodice ali i komšijama koji bi bili ugroženi da se vatra proširila.

Prijem u GO Medijana za Nikolu Đorđevića
Prijem u GO Medijana za Nikolu Đorđevića

Prijem za Nikolu Đorđevića koji je na Badnje veče spasio porodicu iz požara

„Smatrali smo da ovakav gest našeg mladog sugrađanina ne treba da ostane neprimećen i pozvali ga da bude naš gost. Od opštine će Nikola dobiti 12 hiljada dinara, mada materijalna nadoknada za učinjeno hrabro delo ne postoji“, rekao je predsednik Gradske opštine Medijan,a Nebojša Kocić.

Na ovaj način opština želi, kako u njoj ističu, da podstakne i druge mlade ljude, da i u teškim trenucima budu odgovorni članovi svoje porodice, odgovorni članovi celog društva, da budu pozitivan primer novim generacijama.