Veliki rođendanski koncert grupe EYOT u Nišu

Veliki solistički koncert grupe EYOT u Nišu biće održan u nedelju 26. marta od 20 časova u Narodnom pozorištu, povodom 15 godina autentične umetničke karijere ovog jedinstvenog savremenog srpskog džez benda.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Pozorišta, po ceni od 1000 dinara.

EYOT se u niško Narodno pozorište vraća nakon pet godina, tokom kojih je imao značajne koncerte i turneje, a Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije dodelilo im je „GODUM“ nagradu za najbolji džez sastav godine 2022. Povodom obeležavanja 15 godina rada, bend je najavio novi, šesti studijski album, koji će biti snimljen i obljavljen za PGP-RTS do kraja godine.

Grupa EYOT može se pohvaliti zapaženom međunarodnom karijerom – nastupali su u više od dvadeset zemalja širom sveta: Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kina, Češka, Nemačka, Grčka, Velika Britanija, Francuska, Litvanija, Poljska, Rusija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Hong Kong, Japan, Južna Koreja, Švajcarska, Slovenija, Slovačka, Italija, UAE, Turska…

Aktivni su i na domaćoj sceni: na Beogradskom džez festivalu su nastupali dva puta (2013. godine kao sasvim mladi talenti, a 2017. im je pripala čast da ga svečano otvore), kao i na drugim festivalima i u mnogim koncertnim dvoranama širom zemlje: Nišvil, Valjevski džez fest, Novi Sad džez fest, Jazzire Subotica, Jazzibar Kraljevo, Green Town Sombor, Vršac džez fest… Nastupali su uživo na nacionalnim radio stanicama u Srbiji (RTV, Radio Beograd 3), Bugarskoj (BNR), Rumuniji (Kluž) i Švajcarskoj (RTS Ženeva).

Na nacionalnoj televiziji, kanalu RTS3, 2019. godine emitovan je njihov KONCERT ZA PRIRODU, snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1515 metara. Nesvakidašnji poduhvat koji pored muzike sastava EYOT promoviše i prirodne lepote republike Srbije, doneo je grupi EYOT plaketu-zahvalnicu od strane Zavoda za zaštitu prirode, za poseban doprinos očuvanju prirode. Medijski pokrovitelj bila je Nacionalna Geografija.

Pobednici su takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcase 2012 takmičenja (Kan, Francuska), najznačajnijeg muzičkog sajma na svetu.

Nacionalna platforma „Srbija stvara“ je nedavno uvrstila EYOT na listu svojih kreativnih ambasadora.

Global Digital Clinik