Uzmi račun i pobedi: Građani poslali više od pola miliona koverata

račun

Građani Srbije su do sada poslali 579.530 koverata sa fiskalnim računima ili slipovima za učešće u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi 2018”, saopštila je Pošta Srbije.

Ova nagradna igra u organizaciji Vlade Srbije realizuje se kroz dva kruga u prvom kvartalu ove godine, u trajanju po mesec dana.

Prvo izvlačenje nagrada biće 3. marta

U prvom krugu koji traje od 3. do 31. marta biće četiri izvlačenja nagrada – 3, 10, 17. i 24. marta.

Uz stanove i automobile, učesnici nagradne igre imaju ššansu da osvoje i brojne vaučere za kupovinu nameštaja, bele tehnike, kao i prehrambenih i drugih proizvoda.

Cilj nagradne igre je povećanje svesti kod građana i privrede o šštetnosti sive ekonomije i animiranje svih da učestvuju u suzbijanju sive ekonomije i u povećanju poreske kulture, navodi se u saopštenju.

Pravila nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”

Pravo učešća u nagradnoj igri “Uzmi računi pobedi” imaju punoletni građani s prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

Oni treba da pošalju 10 računa ili slipova otkucanih od 1. januara ove godine u iznosu od po bar 100 dinara.

Slipovi i računi se šalju odvojeno, a ove godine kovertu građani slobodno biraju, ali mogu da koriste i onu koja je prošle godine namenski bila urađena za tu igru. Koverte se šalju neadresirane sa napomenom “Uzmi račun i pobedi 2018”, a poštarina se ne plaća.

Kao i prošle, i ove godine biće organizovano i takmičenje opština i gradova u prikupljanju najvećeg broja računa.

Prošle godine ukupno poslato 85 miliona računa

U nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koju organizuje Vlada Srbije, u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj i kompanijama okupljenim u Savez za fer konkurenciju, prošle godine učestvovalo je 40 odsto građana Srbije koji su poslali više od 85 miliona računa.

Global Digital Clinik