Uz svečanost i predstave Pozorište lutaka u Nišu obeležava 66 godina profesionalnog stvaralaštva

U Nedelju 23. juna Pozorište lutaka organizuje svečanost povodom Dana pozorišta i 66 godina profesionalnog stvaralaštva.

Nakon izvođenja predstave „Kornjača i zec“ 23.juna od 11.30 sati na Matičnoj sceni, u Klubu Pozorišta lutaka u 12.30 sati biće organizovana svečanost i koktel povodom Dana pozorišta i 66 godina profesionalnog stvaralaštva.

Kada je reč o repertoaru Pozorišta lutaka, za subotu 22.juna s početkom od 10 sati u Tvrđavi na ulazu u Letnju pozornicu biće izvedena predstava „Priča o vodi“.

Predstava je zamišljena kao školski čas o značaju vode za život ljudi i njeno kruženju u prirodi. Naučna objašnjenja o vodi i njenim osobinama data su na razumljiv način uz brojne zanimljive događaje koji ovu edukativnu priču čine zabavnom i živopisnom.

Predstavu je režirala Bjanka Benkovska, a uloge tumače Dejan Gocić i Toma Bibić.

Predstava se izvodi u okviru programa koji organizuje Policijska uprava u Nišu povodom obeležavanja Dana i slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

U nedelju 23.juna od 11.30 sati na Matičnoj sceni Pozorišta lutaka biće izvedena predstava  „Kornjača i zec“.

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana  na proplanku šume kako bi jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave i uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke.

Predstavu je režirao David Alić, a uloge tumače Toma Bibić i Dejan Gocić.

Global Digital Clinik