Stanković: GIK opet odbio sve prigovore niške opozicije

Foto: Đorđe Stanković, X

Nako što je Viši sud u Nišu usvojio prigovore opozicije i vratio Gradskoj izbornoj komisiji na ponovno razmatranje, GIK je ponovo odbio sve prigovore, saopštio je lider koalicije “Biramo Niš” Đorđe Stanković. GIK se još nije oglasio.

Stanković je najpre na društvenoj mreži X napisao da je GIK izabrao “jako interesantan momenat da odlučuje o svim primedbama”, što se podudaralo sa vremenom igranja srpske fudbalske reprezenatacije, zatim je nakon nekoliko sati napisao i da je GIK odbio sve prigovore.

“Pre svega su odbili BM 18 na kome je bilo više listića, tako što su sad utvrdili da viška listića NEMA!? Dakle neko je otvarao PONOVO džakove i naštelovao kako im odgovara (izbacio višak)! Što se tiče BM 10 i čuvenog falsifikata za Rusku stranku, sad je utvrđeno da IPAK ima 5 glasa za Ruse (a ne 6) i da je objava GIK-a na sajtu – Falsifikat, i da sada nema razloga da se ponavlja ovo Biračko mesto!!?!?!??!”, napisao je Stanković.

On je imao i poruku za članove GIK-a koji, kako je naveo, učestvuju u “ovom kriminalnom činu”.

“Žrtvovani ste od strane SNS-a, ali sami ste krivi! Protiv svih koji su u ovome učestvovali biće pokrenute Krivične prijave a naročito protiv Danijele Milicevic predsednice komisije. Mi ćemo našu borbu nastaviti i dobiti, ovo NIJE KRAJ, sudbinu ovog procesa će morati da odredi VIŠI SUD”, naveo je Stanković.

Podsetimo, iz opozicije su ranije najavili da će ukoliko GIK ponovo odbije ili odbaci sve njihove prigovore kao prvog puta, ponovo će uložiti žalbu Višem sudu u Nišu, a potom i zatražiti meritorno rešenje, odnosno da zvaničnu odluku donese Sud.

Global Digital Clinik