Uz osmeh i kreativne slike mališani u vrtićima Pčelice obeležili Uskrs

pčelica
Foto: JPU "Pčelica"

Farbanjem jaja, zanimljivim i kreativnim slikama, obogaćivanjem prostora, a kroz igru i osmeh, mališani vrtića JPU “Pčelica”, obeležili su nadolazeći najradosniji praznik, Uskrs.

Praznična čarolija, uskršnje radosti i dečji osmesi oslikavali su vrtiće JPU „Pčelica“ Niš proteklih dana. Boje, šarenilo, osmeh, kreativne slike na jajima nisu izostali ni ove godine uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, Uskrsa.

  Početak školske godine u Pčelici

Za razliku od tradicionalne proslave kada su i roditelji bojili i oslikavali jaja na uskršnjim radionicama, ove godine zbog epidemioloških mera, roditelji nisu bili deo praznične bajke.

„Čaroliju koju deca stvaraju sa svojim vaspitačima, njihovu sreću i radost, kovid 19 nam nije oduzeo. Cele nedelje su naše velike i male pčelice stvarale prazničnu dekoraciju i obogaćivale prostor u kojem borave. Ove godine nismo mogli da uživamo u likovima pilića, zečića, jagnjića, ali međusobna ljubav vaspitača i dece i dečja mašta uvek može sve da nadomesti“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić.

Iz JPU “Pčelica” navode da je organizacija i priprema Uskrsa u svih 26 vrtića bila u skladu sa preporučenim merama i instrukcijama nadležnih službi.