Uspeh takmičara Fort Jiu-Jitsu kluba na takmičenju u Brazilskoj jiu-jitsi

Foto: Foto jiu-jitsu

U subotu se u školi „Mika Antić“ održao veliki turnir u Brazilskoj jiu-jitsi na kojem je učestvovalo skoro 400 takmičara iz zemlje i regiona. Pored boraca iz Srbije učestvovali su i borci iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Grčke i drugih zemalja.

U kategoriji juniora do 66 kg niški tim je predstavljao Lazar Conić, i sa dve pobede (jedna na poene, jedna završnicom) uspeo je da osvoji zlatnu medalju.

U kategoriji seniora do 62kg, Fort Jiu-Jitsu je predstavljao Ilija Dončić, koji je uspeo da dođe do finala gde je nažalost poražen i osvojio je srebro.

U kategoriji seniora do 77kg niški klub je imao dva predstavnika, Aleksandra Kostića i Petra Petrovića.

„Oba naša borca su uspela da izdominiraju ovom kategorijom i zajedno dođu do finala, gde je bacanjem novčića zlato pripalo Aleksandru a srebro Petru. Na putu do finala Aleksandar je imao tri pobede (2 završnicom i 1 na poene) a Petar dve pobede (1 završnicom 1 na poene).“

Borac Vukašin Igić takmičio se u konkurenciji ljubičastih pojaseva gde je izgubio u polufinalu i osvojio je bronzu.

Aleksandar Gacik je predstavljao klub u kategoriji braon pojaseva, ali nažalost u finalu je njegov protivnik odustao i Aleksandar je dobio zlatnu medalju.

Niški tim su takođe predstavljali i Andrija Milošević i Pavle Pekić ali nisu uspeli da dođu do pobeda. Takođe, zajedno sa matičnim klubom Kimura BJJ ovaj klub iz Niša uspeo je da osvoji drugo mesto za najbolji tim na takmičenju.

„Još jedan solidan nastup našeg tima gde smo pokazali da naš sistem radi i proizvodi pobednike koji konstantno osvajaju medalje“, kažu iz kluba.

Sledeće takmičenje za niški klub se očekuje 6. maja.