Uspeh niških sportista na takmičenju u greplingu

Fort Jiu Jitsu
Foto: "Fort Jiu Jitsu"

Klub za brazilsku džiu dzicu i grepling “Fort Jiu Jitsu” učestvovao je na Flavium NoGi Challenge takmičenju u Beogradu koje se održalo 19.seprtembra. Takmičenje je bilo na republičkom nivou i učešće je uzelo dosta klubova iz Srbije. “Fort Jiu Jitsu” je bio jedini klub iz Niša koji se takmičio i predstavljalo ga je šest takmičara koji su ostvarili odlične rezultate.

U juniorskoj kategoroji do 65kg “Fort Jiu Jitsu” predstavljao je Aleksandar Kostić koji je svoju prvu borbu uspeo da završi gušenjem u rekordnih 30 sekundi i sa jednom pobedom i jednim porazom osvoji bronzu.

Foto: “Fort Jiu Jitsu”

U amaterskoj kategoriji do 75kg Nišlije su imale dva predstavnika Uroša Mitrovića i Uroša Jovanovića koji su sa po dve pobede gušenjima obojica došli do polufinala.

Urošu Mitroviću je ovo bilo prvo takmičenje i nažalost izgubio je u polufinalu, dok je Uroš Jovanović uspeo da ode u finale i tamo ostvari pobedu na poene. Niški klub je imao predstavnike i u pro kategoriji do 85kg gde su ih predstavljali Miloš Milosavljević, Dušan Pekić i Aleksandar Gacik.

Foto: “Fort Jiu Jitsu”

Dušan je nažalost prvu borbu izgubio od znatno iskusnijeg protivnika, dok su Miloš i Aleksandar uspeli da ostvare po jednu pobedu završnicom i zajedno dođu do polufinala.

Nažalost, ovi takmičari su se našli jedan protiv drugog u polufinalu, i nakon bacanja novčića  predstavnik za finalnu borbu bio je Aleksandar Gacik, koji je dao sve od sebe da timu donese još jedno zlato ali mu to nije pošlo za rukom.

Tim iz Niša je ukupno osvojio jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju a uz to i dva četvrta mesta.

Foto: “Fort Jiu Jitsu”

Sve ovo je doprinelo tome da ovaj klub sa samo šest takmičara uspe da osvoji drugo mesto za najbolji tim na turniru.

“Ovo je veliki uspeh za nas i naše članove i nadamo se da je ovo samo početak i da ćemo nastaviti da donosimo državne i međunarodne medalje u ovom sportu. Jako smo ponosni na naše borce i s nestrpljenjem očekujemo buduće izazove”, zaklučuju uz kluba.