Dveri: Da li je muž Dragane Sotirovski istovremeno radio u dva javna preduzeća?

dveri

Iz Srpskog pokreta Dveri tvrde da je na Portalu javnih prodaja i licitacija a vezano za nabavku struje za Gerontološki centar – Niš sredinom tj. jula 2020. godine, muž gradonačelnice Niša, Nikola Sotirovski bio kontakt osoba za Gerontološki centar Niš iako je izgleda, kako navode, od decembra 2019. godine istovremeno radio i u EPS-u.

Iz Dveri saopštavaju da se još uvek ne zna niti da li je Nikola Sotirovski dao otkaz u Gerantološkom centru Niš, niti da li je „preuzet“ od strane EPS, niti kada je tačno to uradio, niti šta u EPS radi.

“Indikativno je da je EPS odbio da dostavi ugovor o radu Nikole Sotirovskog koji su novinari tražili zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.
Iako je ugovor o radu Nikole Sotirovskog sa EPS-om zatražen još decembra 2020.god. na prvom ročištu postupka koji je gradonačelnica pokrenula zbog iznošenja ličnih i porodičnih prilika iz EPS taj ugovor još uvek nije dostavljen”, navode iz Dveri.

Prtsc: Dveri

Iz ovoh pokreta dodaju da  ova netransparentnost u pogledu radnog angažovanja Nikole Sotirovskog ostavlja sumnju da je isti praktično bio istovremeno zaposlen (ili angažovan po drugom osnovu) u oba preduzeća, i u EPS i u Gerantološkom centru Niš.

“Ako je to slučaj postavlja se pitanje i eventualnog „sukoba interesa“ zbog mogućnosti da je ista osoba tj. Nikola Sotirovski, prema Portalu javnih prodaja i licitacija učestvovao u nabavci električne energije i sa strane Gerantološkog centra i sa strane EPS”, ocenjuju iz Dveri.

Shodno tome, kako ističu, Srpski pokret Dveri Niš traži da gradonačelnica Dragana Sotirovski, Gerantološki centar-Niš ili EPS, u roku od 7 dana, javnosti stave na uvid sve: Ugovore o radu, delu ili druge ugovorne forme Nikole Sotirovskog u Gerontološkom centru i u EPS-u.