Usluga prevoza od i do aerodroma

Prevoz putnika do i od aerodroma
Prevoz putnika do i od aerodroma

Kombi prevoz sa/do aerodroma nikome od nas ne bi trebalo da predstavlja dodatan stres prilikom putovanja. Odlazak do ili od aerodroma treba da predstavlja rasterećenje.

Svetski trendovi u putničkom i teretnom saobraćaju se stalno menjaju. Aerodromi koje viđamo u filmova i koji su nekad bili najveći i najznačajniji sada nisu ni u top 50 najvećih aerodroma. Veličina aerodroma se obično meri po količini putnika koji prodefiluju kroz dati aerodrom, postoje i merenja po površini ili po količini robe u dolarima koja prođe kroz njih, ali najbitnija je ova podela po količini putnika.

Možda ne znate da naša zemlja ima veoma rasprostranjenu mrežu aerodroma, što je još jedna od pogodnosti centralnog, geografskog položaja. Verovali ili ne, u Srbiji postoji čak 37 aerodroma koji pokrivaju gotovo celu njenu teritoriju, što je za jednu zemlju, naših razmera to itekako fascinantno. Svakako  centralno čvorište avio puteva u ovom delu Evrope predstavlja nacionanlni aerodrom – Nikola Tesla, koji je ujedno i najveći aerodrom u okolini ali i jedan od bitnijih aerodroma jugoistočne Evrope.

Ono što je zadnjih nekoliko godina jako interesantno je i činjenica da još jedan srpski aerodrome postaje sve prometniji zahvaljujući činjenici da su Low cost letovi iz Niša sve češći izbor domaćih putnika, jeste i Konstantin Veliki – aerodrom u Nišu. Ipak, s njega najveći broj putnika upravo leti low cost avio prevoznicima, te se ne može meriti sa aerodromom Nikola Tesla. Jugoistočna Evropa je dobro povezana sa njenim daljim delovima pomoću brojnih aerodroma u regionu, a neki od njih važe i za najpopularnije među svetskim putnicima.

Nikola Tesla – moćnik regiona

Najveći međunarodni aerodrom u ovom delu Evrope je upravo srpski aerodrom nazvan po našem najvećem naučniku – Nikoli Tesli. To ime nosi od 2006. dok je njegov uspon ka nebu počeo davne 1962. Sa aerodroma u redovnim polascima, putnike prevoze 33 avio kompanije, ka skoro 100 destinacija u 38 država na 4 kontinenta.

Aerodrom Nikola Tesla ima dva terminala a od 2005. godine i šest najsavremenijih avio mostova i tranzitnu zonu. Terminal jedan služi isključivo za registraciju putnika. Na drugom terminalu, koji je ujedno i glavni ulaz na aerodrom, smešteni su: pasoška kontrola, kafići, prodavnice, menjačnice i služba za iznajmljivanje automobila. Terminal je sposoban da primi najveće avione sveta.

Osavremenjivanje aerodroma značajno je doprinelo povećanju broja putnika, pa je tako prošle godine zabeležen rekordni protok od pet i po miliona. 

aerodrom nis
Foto: www.facebook.com/nisairport

 Aerodrom – posebno iskustvo u životu svakog putnika

Za neke od nas, da ne kažemo većinu, aerodromi su deo iskustva tokom putovanja samo zato što smo prinuđeni jer biramo avion kao prevozno sredstvo. Brže je, udobnije i osećaj je zaista jedinstven. Doduše, dok se vinemo među oblake, moramo da prođemo neke procedure.

Euforični smo, radujemo se putovanju, dugo željenom odmoru i onda stižemo na aerodrom, gde čekamo u najmanje jednom redu… A čestu i u nekoliko. Zatim tu je i stres oko dozvoljene kilaže prtljaga, što znači, rado bi izbegli kad bi samo mogli.

Ali za određeni broj putnika aerodromi su fascinantna inženjerska čuda. A za strastvene ljubitelje aviona poseban doživljaj. Ono što je jako bitno ljudima koji odlaze na aerodrome, ali još više onima koji pristižu na njega I treba da se otisnu na neku drugu destinaciju je svakako prevoz od/do aerodrome. Mi često zaboravljamo tu bitnu činjenicu usled najezde euforije zbog putovanja. A onda, nekad i često, shvatimo koliko nam je taj prevoz neophodan. I onda, i pre nego da stignemo na aerodrome, nastaje drama i panika. Prevoz od/do aerodrome ne sme da bude dodatan stres. Postoji rešenje…

kombi-prevoz-do-aerodroma-Nikola-TeslaProfesionalni prevoz od i do aerodroma

Kombi prevoz putnika XLimo Beograd sa/do aerodroma Nikola Tesla osiguraćete sebi i dragim ljudima prevoz do/od Vaše odabrane adrese u Beogradu kao i praćenje Vašeg leta, odnosno eventualnih promena u vremenu dolaska/polaska Vašeg aviona.

Prevoz XLimo Beograd do i sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu se, kao usluga prevoza putnika, obavlja iznajmljivanje vozila sa vozačem. Taj prevoz podrazumeva transport putnika sa bilo koje adrese u Beogradu i Srbiji do aerodroma u Beogradu i obratno. Pored prevoza putnika sa adrese do aerodroma, nude i prevoz putnika od aerodroma do aerodroma.

U sklopu prevoza putnika sa aerodroma u Beogradu, vozači XLimo Beograd dočekuju putnike u dogovoreno vreme na aerodromskom terminalu, preuzimaju prtljag i nakon toga započinju prevoz putnika do željene destinacije.

Budući da sama usluga aerodromskog transfera zavisi (vremenski) od mnoštva faktora, molimo vas da nas obavestite o svakoj promeni u pogledu vremena poletanja, sletanja ili eventualnog otkazivanja leta.

U slučaju kašnjenja leta, budite bez brige, jer će vas vozač i vozilo čekati na aerodromu prema prethodnom dogovoru.

Zato, započnite ili završite Vaše putovanje sa stilom, rezervisanjem prevoza luksuznim putničkim automobilom, ili rezervišite grupni transfer, za najviše osam osoba i putujte zajedno sa prijateljima ili poslovnim partnerima mini busom.

Putujte sigurno i bezbrižno sa XLimo Beograd.

 

Exe-Net