Uređenje prostora iza “Delte” počelo , nepoznato kada će komletan park biti završen

park
Foto: Naissus.info

Postavljanjem novih klupa, dečijeg mobilijara i rasvete počelo je uređenje prostora iza Delta planeta na keju pored Nišave. Međutim, još nije poznato kada će biti završen kompletan park, odnosno, deo na Bulevaru Nemanjića.

Postavljanjem mobilijara za decu, rasvete, novih klupa, počelo je uređenje prostora iza Delta planeta Niš, na keju pored Nišave.

“Biće to jedna lepo uređena zelena površina sa 90 stabala. Dečji mobilijar je stigao, igrališta su uređena. Početkom narednog meseca počinje uređenje parka na samom Bulevaru Nemanjića pored novoizgrađenog tržnog centra. Nastavićemo sa oplemenjivanjem postojećih parkova i planiranjem novih”, napisala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Foto: Naissus.info

Ona je dodala da će čitav prostor, od mosta do Toplane, biti jedna lepa zelena oaza.

Kada je reč o parku na Bulevaru, aprila meseca su sečom drveća, krčenjem šipražja i čišćenjem smetlišta na uglu ulice Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića, počele  pripreme za uređenje ovog prostora i izgradnju parka, a Sotirovski početak radova najavaljuje od avgusta.

Foto: Naissus.info

Dodala je da je zajedno sa gradskim urbanistom sagledala odnos zelenila, staza, najavila javnu česmu, odnosno sve sadržaje koji nedostaju jednom parku.

Sotirovski ipak nije mogla da precizira kada će prostor oko “Delte” biti završen, a član Gradskog veća Nenad Stanković je kraj prve faze najavio za kraj novembra.

Podsetimo na mestu gde je najavljena izgradnja parka , trebalo je da bude koncertna dvorana, ali se od toga odustalo uz obrazloženje da će naći bolju i primereniju lokaciju od planirane.

Podsetimo i da je krajem aprila na svom Fejsbuk profilu gradonačelnica uz najavu izgradnje parka na Bulevaru Nemanjića i Ulici Blagoja Parovića postavila i “fotografije” kako bi on trebalo da izgleda.

Foto: FB Zvanična stranica Dragana Sotirovski