Uređenje Durlanske pijace u završnoj fazi: Obnovljene tezge za moderniji izgled

uređenje durlanske pijace
Foto: GO Pantelej

Uređenje Durlanske pijace, koje je nedavno pokrenula GO Pantelej u saradnji sa JKP Tržnica i uz podršku gradskog rukovodstva, privedeno je završnoj fazi.

Na Durlanskoj pijaci postavljene  su obnovljene opštinske tezge na novoformiranom slobodnom prostoru duž obodne strane pijace, prema Knjaževačkoj ulici.

Do sada je postavljeno petnaest tezgi sa izlagačko-prodajnom namenom, pretežno za cvećarsku i zanatsku proizvodnju. Preostale, u približnom broju, biće ustupljene udruženjima građana koja se bave negovanjem starih zanata, izradom rukotvorina i proizvoda domaće radinosti kao i očuvanjem vrednosti tradicionalne kulture ovog kraja, navode iz opštine.

Видљиви ефекти обимнијег сређивања простора Дурланске пијаце

Опсежније активности на преуређењу простора Дурланске…

Posted by Gradska opština Pantelej on Среда, 03. март 2021.

 

Pored vidljivog učinka oko obezbeđenog parkinga, sa dodatnim parking mestima za vlasnike lokala, prodavce i kupce, kao i novih korpi za otpatke koje je postavila JKP „Medijana“ na obodu pijace, zajednička procena je da svi inovirani i uniformno doterani štandovi budu trajno stacionirani na glavnom prilazu pijaci, u vidu stalne izložbeno-prodajne postavke koja bi u perspektivi mogla biti i deo turističke ponude Opštine Pantelej, kao prepoznatljivog „čuvara tradicije“.

Global Digital Clinik