Ukupno 119 srednjoškolaca i studenata dobilo stipendije. Uskoro besplatan prevoz i za srednjoškolce

Foto: Grad Niš

Talentovanim učenicima i studentima podeljeni su Ugovori o stipendiranju. Ugovore je uručila gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, a novac za prva četiri meseca ove godine odma će biti na njihovim računima.

Ukupno 119 studenata i srednjoškolaca primaće po 6.800 dinara, kao nagradu za njihov trud, rad i učenje, ali i motiv da i ubuduće neguju svoj talenat. Pored toga, gradonačelnica Niša najavila je i moguće subvencije gradskog prevoza za srednjoškolce.

Čak 76 učenika niških srednjih škola, sa prosekom ne manjim od 4,50 i makar jednom nagradom na republičkom ili mađunarodnom takmičenju, dobilo je godišnje stipendije od Grada. Na taj način podržana su i 43 studenata Univerziteta u Nišu, sa prosekom iznad 9.

„Želim da vam kažem jedno veliko hvala, ne samo zato što ste talentovani, već zato što gde god se takmičite vaši rezultati pokazuju da na jedan poseban način predstavljate vas, vaše škole, a ono što mi je posebno drago i Grad Niš. Ova novčana pomoć ne treba da vam bude pomoć u novcu, već motiv da taj talenat koji imate nastavite da negujete, da ako ste srednjoškolci pametno odaberete fakultete koji mogu da vam donesu dobar posao, ali posao koji možete da obavljate u Nišu i  da pomognete svima nama da nam grad bude lepši, bolji i razvijeniji“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Grad razmatra i dodatne subvenicije

Uz čestitke nagrađenim stipendistima gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, najavila je i moguće dodatne subvencije za srednjoškolce.

Ja neću da obećavam, ali ćemo verovatno od jeseni, od nove školske godine – neke subvencije i pomoć dati za srednjoškolce. Finansijski bolje stojimo u budžetu, pa ćemo imati mogućnost da vam pomognemo kada je gradski prevoz u pitanju – rekla je Sotirovski.

Kako je rekla, u planu je da subvencije za gradski prevoz važe za srednjoškolce bez obzira na to koje su dete u porodici.