Ujedinjeni festivali Srbije pozivaju mlade da se vakcinišu

Ujedinjeni festivali Srbije pokrenuli su kampanju kojom pozivaju mlade da se vakcinišu kako bi sebi obezbedili lakši pristup popularnim festivalima u Srbiji i Nišu. Kampanji se pridružio i Grad Niš.

Ujedinjeni festivali Srbije srežu pažnju da bi vakcinacija pomogla organizatorima da planirane manifestacije održe bez primene najrigoroznijih epidemiološkoh mera.

Član republičkog Kriznog štaba prof. Branislav Tiodorović rekao je da procenat vakcinisanih uzrasta od 18 do 35 godina iznosi svega 12 odsto. Kako je rekao to je nedovoljno za bezbedno okupljanje mladih ljudi.

“Kako su najbrojniji učesnici popularnih festivala mladi, neophodno je da procenat vakcinisanih bude znatno veći, da dostigne nivo od najmanje 50 odsto. Sa tim procentom vakcinisanih već možemo da računamo na održavanje manifestacija na uobičajeni način”, naveo je Tiodorović.

Ujedinjeni festivali Srbije

Gradska većnica Adrina Anastasov istakla je značaj vakcinacije.  Najavila je i sezonu gradskih manifestacija održavanjem „Majske pesme“ krajem ovog meseca, obeležavanja gradske slave i „Muzičkog edikta“ u saradnji sa Niškom eparhijom.

Direktor „Nišvila“ Ivan Blagojević pozvao je mlade ljude da se vakcinišu. Kako je rekao, pripreme za festival teku kao da će on biti održan u punom kapacitetu sa svim pratećim programima. Od procenta vakcinisanih zavisi primena epidemiloških mera na samoj manifestaciji tokom njenog trajanja, dodaje.

Pozivu mladih na vakcinaciju pridružio se i direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić, ustanove koja organizuje najveći broj manifestacija.

Za ovu kampanju snimljen je i promotivni video