Uhapšene tri osobe koje su oštetile nišku opštinu Palilula za 1,2 miliona

uhapšen muškarac
Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije niškog Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su tri osobe osumnjičene da su oštetile Gradsku opštinu Palilula u Nišu za 1.280.192 dinara. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave uhapšeni su službeno lice Gradske opštine Palilula u Nišu N.B. (1985), odgovorno lice agencija za konsalting „PrvaConsalting“ J.D. (1976) i stvarnog vlasnika turističke agencije „MM turs“ M.A. (1979). 

Sumnja se da se N.B., tokom 2013. i 2014. godine, kao službeno lice GO Palilula u Nišu u okviru projekta prekogranične saradnje Bugarska – Srbija 2007 – 2013 „Living green“ finansiranog od strane Evropske unije, nije starao o realizaciji ugovora zaključenim između gradske opštine Palilula i turističke agencije „MM turs“, kao i da se nije starao o realizaciji ugovora zaključenim sa Agencijom za konsalting „Prva Consalting“. 

Naime, osumnjičeni N.B. je omogućio da se u celosti konsalting preduzeću i turističkoj organizaciji isplati 662.900 dinara po osnovu zaključenih ugovora i ispostavljenih faktura, iako ugovorene obaveze nisu bile ispunjene u celosti. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Global Digital Clinik