Uhapšene osobe osumnjičene za krađu 9 miliona dinara i zlatnog nakita

uhapšene osobe

Uhapšene su osobe koje su osumnjičene da su pljačkajući stanove u Nišu, ukrale oko 9 miliona dinara i veću količinu nakita.

Pripadnici MUP-a Nišu, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su A. Đ. (1997), D. J. (1985) i maloletnice starosti 14 i 15 godina. Ove osobe osumnjičene su da su izvršile krivična dela četiri teške krađe i tri teške krađe u pokušaju.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su one od 1. avgusta provalile u četiri stana u Nišu, u kojima su ukrale više miliona dinara i nakit. Sumnja se i da su provalile u jedan stan iz kojeg ništa nisu ukrale, a pokušale provalu u još dva stana.

Krile se u Staroj Pazovi

Beogradska policija je pretresla kuću u Staroj Pazovi, u kojoj su njih četiri neprijavljeno boravile. Pronađena su četiri ručna sata i veća količina zlatnog nakita.

U ovoj kući zatečen je i M.N, kod kojeg je pronađena manja količina marihuane. Protiv njega će biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

A. Đ, D. J. i M. N. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Maloletnice su, uz krivičnu prijavu, privedene Višem javnom tužilaštvu u Nišu na čiji predlog im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u ovom gradu odredio pritvor do 30 dana.