Uhapšen bivši zamenik gradonačelnika Ljuba Slavković

uhapšen slavković
Foto: Marko Smiljković

Bivši zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Ljuba Slavković uhapšen je zbog sumnje da je sa još jednim odgovornim licem oštetio preduzeće za višemilionski iznos. Radi se o firmi “Blok signal” gde je bio direktor, saopštavaju iz policije. Slavković je bio istaknuti član SNS-a, a bio je i na funkciji zamenika gradonačelnika Niša.

U saopštenju MUP-a se navodi, da se sumnja da su Slavković i  I.S. međusobno poklanjali službena vozila bez odluke Skupštine društva i tako oštetili  preduzeće “Blok signal” za oko 2,7 miliona dinara.

“Uhapšeni I. S. (1977) odgovorno lice PD „Blok signal“ Niš i Lj. S. (1952) zaposlen u ovom preduzeću se terete da su, u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“, stoji u saopštenju.

“Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke „škoda“ I. S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio „mazdu“, Lj. S, i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara. Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara”, navodi se u saopštenju.

Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštavaju iz policije.