Udruženje penzionera Niš: Saopštenje za javnost

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Veliki broj sugrađana kontaktirao nas je poslednjih dana povodom očekivane podele pomoći penzionerima zbog epidemije korona virusa.

Udruženje penzionera grada Niša ne učestvuje u ovoj akciji i nemamo nikakve zvanične informacije o detaljima ko će, kada, u kojoj meri i na koji način deliti pakete starijim Nišlijama. Podsećamo da je Udruženje penzionera grada Niša registrovano kao udruženje građana, a ne kao organ lokalne samouprave ili bilo koje državne ili javne ustanove, odnosno institucije.

U našim stručnim službama angažovane su starije osobe iz najugroženije kategorije, koje uz to i podležu zabrani kretanja propisanoj nakon uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. U želji da poštujemo odluke i preventine mere, ali i damo svoj doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, primorani smo da sve naše aktivnosti privremeno suspendujemo.

Udruženje penzionera Niša okuplja preko 20.000 članova za koje smo često organizovali različite akcije, poput davanja pozajmica za ogrev, podele prehrambenih i higijenskih paketa, ali i odlazaka na ekskurzije i drugih vidova druženja. Sve te aktivnosti nastavićemo nakon što se za to steknu tehnički uslovi u kojima će svi naši stariji sugrađani ponovo moći na bezbedan način da se okupe oko svog udruženja.

Koristimo priliku da pozovemo sva lica starija od 65 godina da se strogo pridržavaju preventivnih mera i odluka medicinskih stručnjaka i državnih organa kako bi sačuvali svoje i zdravlje ostalih građana Niša i Srbije.

Dostava hrane u Nišu