Učionica budućnosti. Grupa za obrazovanje otvara prvi Mejkers lab u ETŠ Mija Stanimirović u Nišu

Grupa za obrazovanje otvara svoj prvi Mejkers lab u Nišu u Elektrotehničkoj školi „Mija Stanimirović“ u četvrtak, 19. oktobra od 13 sati.

Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ tako dobija jedinstven inovativni i multidisciplinarni prostor, urađen po modelu učionice budućnosti, koji podstiče eksperimentisanje i preduzimljivost kod učenika, dok nastavnicima omogućava da na inovativan način pristupe nastavi povezujući STEAME oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo, umetnost, matematika i preduzetništvo).

Mejkers lab kao intresantan i moderan prostor upotpunjen odgovarajućom opremom 3D štampači, oprema za virtuelnu realnost, Arduino kompleti, roboti, kao i svi do sada izrađeni učenički projekti biće inspiracija za nove ideje i nove projekte učenika ETŠ „Mija Stanimirović“.

Na otvaranju će biti prisutni predstavnici Grupe za obrazovanje (Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih i Nordeus fondacija), predstavnici Ministarstva prosvete načelnik ŠU Niš, gradski većnici kao i predstavnici obrazovnih institucija i kompanija sa kojima škola sarađuje.