Učenik (12) povređen u tuči u školi „Ivo Andrić“

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dvanaestogodišnji učenik Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Nišu zadobio je prelom ključne u kosti u tuči sa vršnjakom, tokom malog odmora u jučerašnjoj popodnevnoj smeni.

Ekipa Hitne pomoći je intervenisala i dečaka prevezla na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju, gde je zadržan na bolničkom lečenju.

Direktorka škole „Ivo Andrić“ Milica Petrović je kazala da je do tuče učenika šestog razreda došlo u školskom dvorištu za vreme malog odmora izmedju trećeg i četvrtog časa.

„Učenik je otključao vrata i istrčao u dvorište, a za njim je krenula grupa šestaka. Dvojica dečaka su se potukla, a učenik osmog razreda je pokušao da ih razdvoji. On je je jednog od njih povukao i oborio na beton. Dečak je prilikom pada zadobio prelom ključne kosti“, izjavila je Petrović.

Ona je kazala da je škola povodom tog dogadjaja preduzela sve propisane mere i danas će održati sastanak tima za bezbednost.

U Policijskoj upravi u Nišu su kazali da su policija i Osnovno javno tužilaštvo obavešteni o povredjivanju učenika u školi i da je u toku istraga povodom tog dogadjaja.