Učenici iz Niša se takmičili u pružanju prve pomoći

Niška omladina na takmičenju iz prve pomoći; Foto: Crveni Krst Niš
Niška omladina na takmičenju iz prve pomoći; Foto: Crveni Krst Niš

Učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu pokazali su humanost i spremnost da odreaguju u hitnim situacijama na gradskom takmičenju iz prve pomoći koje tradicionalno organizuje humanitarna organizacija Crveni Krst.

Takmičenje u pružanju Prve pomoći u Nišu; Foto: Crveni Krst Niš

Mladi humanitarci imali su zadatke da u simuliranim situacijama raznih vrsta nezgoda iz svakodnevnog života, pokažu praktično znanje iz prve pomoći za koje su imali jednogodišnju obuku.

Iz Crvenog Krsta poručuju da je velika stvar uključiti mlade ljude u humanitarne aktivnosti i da su ponosni na omladinu svog grada. Podsetili su i na to da je ekipa iz Niša prošle godine osvojila prvo mesto na Međuregionalnom takmičenju iz Prve pomoći.

Ispred Dečijeg centra u Čairu održano je takmičenje ekipa Prve pomoći
Ispred Dečijeg centra u Čairu održano je takmičenje ekipa Prve pomoći; Foto: Crveni Krst Niš

Svoje znanje i spretnost pokazalo je 13 ekipa (osam ekipa podmlatka i pet ekipa osnovaca) na četiri različita poligona, a u takmičenju je ukupno učestvovalo oko 120 volontera Crvenog Krsta.

U kategoriji podmlatka prvo mesto osvojila je ekipa OŠ “Ratko Vukićević”, a u kategoriji omladine najbolja je bila ekipa Gimnazije “9. maj”.

Niška omladina na takmičenju iz Prve pomoći

Najbolje plasirani su stekli pravo da se nadmeću na međuregionalnom takmičenju iz prve pomoći koje će ove godine biti održano u Zaječaru.