Učenici i profesori iz inostranstva u Gradskoj kući

učenici
Foto: Grad Niš

Učenici i profesori iz Francuske, Italije, Kipra i Bugarske, kao i njihovi domaćini iz Niša, učesnici Erasmus + projekta Responsibly Eating actively values European Education, čija je tema zdrava ishrana i načini života, posetili su Gradsku kuću gde ih je primila gradska većnica za obrazovanje Marija Ranđelović.

ucenici
Foto: Grad Niš

Domaćin gostima iz inostranstva je Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša, učesnik projekta započetog 2019. godine. Učesnici projekta borave u Nišu od 13-17. juna.

Marija Ranđelović je učenicima i profesorima poželela dobrodošlicu i prijatan boravak u Nišu rekavši da je Srbija zemlja bogate tradicije.

“Projekat u kome učestvujete nije važan samo zbog obrazovanja i nauke, već i zbog međusobnog upoznavanja, razumevanja i uvažavanja” – rekla je Marija i poručila „Čuvajte nacionalno, negujte univerzalno“.

maja
Foto: Grad Niš

Na gostoprimstvu su se zahvalili koordinator projekta u Gimnaziji „Svetozar Marković“ iz Niša, prof. Marija Cvetković i profesor iz Francuske, glavni koordinator projekta, Daniel Matković.

Izvor: ni.rs