U Srbiji od posledica korona virusa 53 osobe preminule u poslednja 24 sata

tiodorović
Foto: Ilustracija, arhiva

Prema poslednjem izveštaju, u Srbiji su preminule još 53 osobe od posledica korona virusa. Nešto više od 300 osoba je na respiratorima.

53 osobe su preminule u poslednja 24 sata, a procenat smrtnosti u Srbiji iznosi 0.88%. Testirano je 18.989, a virus je potvrđen kod njih 5.884. Hospitalizovano je 9.320 osoba, a 312 pacijenata nalazi se na respiratorima.

Podsećamo, juče je održana sednica Kriznog štaba, na kojoj su produžene mere koje su do sada bile na snazi. One će važiti do 18. decembra kada će Štab ponovo zasedati.

Mere koje su juče usvojene tiču se ulaska u zemlju.  Stranim državljanima će od 20. decembra za ulazak u Srbiju biti potreban negativan PCR testZa srpske državljane biti potreban ili negativan test ili će biti upućeni na desetodnevni karantin.

Govoreći o merama Kriznog štaba, Ana Brnabić je ocenila da su trenutne mere “izuzetno restriktivne”. Dodala je da lično nije za zabranu kretanja koja će, kako je rekla, biti uvedena ako to bude neophodno.

“Ne smemo da podlegnemo pritisku medija ili javnosti, posebno onoj na Tviteru. Apsolutno sam protiv zabrane kretanja, uvešćemo je ako bude potrebno, ali kupujemo svaki dan”, rekla je premijerka.

Dodala je da su članovi medicinskog dela Kriznog štaba “dosta za zabranu kretanja”.

“Merićemo i donećemo odluku koja ima najviše smisla. Moje je da sagledam i iz ekonomskog i iz političkog aspekta, pa i zbog mentalnog zdravlja nacije, šta raditi. Oni koji predlažu takve zabrane ne sagledavaju sve aspekte i posledice toga”, kazala je.