U porti crkve Svetog Pantelejmona tradicionalna proslave Badnjeg dana

Foto: FB GOPantelej
Foto: FB GO Pantelej

Gradska opština Pantelej poziva građane sa svoje teritorije da se u što većem broju okupe u porti crkve Svetog Pantelejmona povodom tradicionalne proslave Badnjeg dana, u četvrtak, 6.januara 2022. od 17 časova, kada počinje večernje praznično bogosluženje.

Posle službe, od 17 časova i 30 minuta, u prisustvu rukovodstva Opštine Pantelej, zvaničnika vojske i sveštenstva Pantelejske crkve uslediće nalaganje badnjaka i podela česnice.

Tom prilikom, okupljeni građani i pravoslavni vernici učestvovaće u lomljenju božićne česnice koju su u zajedničkoj organizaciji pripremile Opština Pantelej i Pantelejska crkva.

Troje najsrećnijih među njima, koji odlome paricu, dobiće specijalni dar od Opštine-zlatnik sa pravoslavnim motivima u slavu najradosnijeg hrišćanskog praznika – Hristovog rođenja. Uz prigodna praznična obraćanja, zlatnike će uručiti predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković i predstavnici vojske i sveštenstva.

Po četvrti put zaredom, rukovodstvo Opštine Pantelej i sveštenstvo Crkve Svetog Velikomučenika Pantelejmona, čije ime institucionalno nose i slave kao zaštitnika ovog dela grada Niša, proslaviće Badnji dan na ovaj način, zajedno sa građanima, svečanim lomljenjem česnice, darivanjem i činom paljenja badnjaka uz prateći vatromet, tople napitke i peciva.