U plivanju za Bogojavljenski krst pobedio pripadnik interventne jedinice niške policije

bogojavljenski
Foto: GO Medijana

Miloš Čičić (26), pripadnik interventne jedinice Policijske uprave u Nišu pobedio je drugi put u trci za Bogojavljenski krst, a koje tradicionalno organizuje GO Medijana.

“Dolazim iz Policijske uprave u Nišu i ovo je moje četvrto prijavljivanje za ovo nadmetanje. Prvi put sam pobedio 2016. godine. Sada je voda bila izuzetno hladna, pa je i napor bio veći da budem najbolji. Uspeo sam a pobedu posvećujem svojoj porodici i devojci”, rekao je Čičić.

Predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić, zahvalio je učesnicima na hrabrosti i sve većem interesovanju za plivanje u zimskim, i ne baš svakodnevnim uslovima.

“Čestitam svima koji su učestvovali, posebno pobedniku, jer su u ovom nesvakidašnjem vremenu ostali verni tradiciji i svojim ciljevima. Medijana nije želela da prekida tradiciju. Bilo je interesovanja za manifestaciju po kojoj smo inače prepoznatljivi, pa nije izostala ni ove godine”, rekao je Kocić. Napomenuo je da je ove godine bilo 16 plivača koji su ispunili psihofizičke kriterijume, dok njih trojica zbog procene lekara nisu smeli da uđu u bazen.

Kocić je rekao da je opština i ove godine za najbržeg takmičara obezbedila novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak i da su za sve učesnike obezbeđene prigodne nagrade. Najstariji učesnik bogojavljenskog plivanja ove godine imao je 59, najmlađi 18 godina. Kocić je izrazio i nadu da će naredne godine manifestacija biti održana u punom kapacitetu, sa publikom i svim pratećim sadržajima.

Naime, tribine otvorenog bazena na Čairu koje su ranijih godina bile male da prime publiku, ovog 19. januara ostale su prazne, zbog poštovanja epidemioloških mera usled kovida 19.

Dostava hrane u Nišu