U planu dve lokacije za izgradnju jeftinih stanova u Nišu

U planu izgradnja jeftinih stanova u Nisu
U planu izgradnja jeftinih stanova u Nišu

Određene su lokacije za izgradnju jeftinih stanova u Nišu za pripadnike vojske i policije, a pre početka gradnje potrebne su dodatne provere terena, rekao je sekretar za investicije Grada Niša, Vanča Dimitrov, posle sednice Gradskog veća.

On je najavio i renoviranje stadiona “Čair” za šta je obezbeđena i građevinska dozvola.

Gradsko veće
Sednica Gradskog veća

Gradsko veće usvojilo je odluku o izradi Plana detalje regulacije kompleksa “Ardija”, na kojoj bi, prema najavama Grada Niša, trebalo da se grade jeftini stanovi za pripadnike vojske i policije.

Grad je konkurisao kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za dve lokacije.

“Da bi se osigurala izgradnja stanova, potrebno je detaljno ispitati te terene. U pitanju je jedan deo lokacije iznad Elektronskog fakulteta, a drugi u “Adriji”, od 17 hektara između budućeg Somborskog bulevara i kasarne “Knjaz Mihailo” na Panteleju”, rekao je sekretar Sekretarijata za investicije u Nišu, Vanča Dimitrov,

Prvo se radi postupak izrade urbanističke dokumentacije, vrše geodetska snimanja i proverava da li su lokacije dobre za stanovanje, dodaje Dimitrov.

“Lokacija kod naselja “Stevan Sinđelić” kod Elektronskog fakulteta je opremljena i prema analizama moguće je graditi 200 stanova”, objašnjava Dimitrov.

Rekonstrukcija stadiona “Čair”

Dimitrov je dodao da je urađen prvi korak ka završetku rekonstrukcije stadiona “Čair”.

Pripremljena je sva potrebna dokumentacija i građevinska dozvola i stvoreni su uslovi da Grad Niš konkuriše kod Ministarstva sporta za finansijska sredstva da bi se projekat dovršio.

Poslovanje JKP “Gorica”

Većnici su na sednici upoznati i sa rezultatima poslovanja javnih preduzeća od 1. januara do 21. decembra 2017. godine. Analize poslovanja javnih gradskih preduzeća će biti dostavljene Ministarstvu privrede. 

Rečeno je da su sva preduzeća poslovala u skladu sa planom, osim JKP “Gorica” koja je u toku protekle godine poslovala sa gubitkom od više od 51 milion dinara.

Global Digital Clinik