Repertoar niškog Pozorišta lutaka od 4. do 11. marta

Pozorište lutaka Niš
Pozorište lutaka Niš

NEDELJA, 4. MART

11.30     DAMOJED, slobodna predstava

Kratak sadržaj:

       Dečja drama u stihu o zmaju koji baš ne ispunjava „zmajske standarde“, vegeterijanac je, ne voli da otima dame, nije zao, a kuburi i sa plamenom. Ipak, pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlјu. Ta ideja se ne dopada dami i njenom vitezu, a ni dvorskoj ludi i kuvaru koji svesrdno odmažu u sprovođenju zmajskog kuvarskog plana. Zmaj nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su lјubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zamj, čak i onda kada je dobar.

PONEDELJAK, 5. MART

10.00     CAREV ZATOČNIK, organizovana predstava

12.30     CAREV ZATOČNIK, organizovana predstava

Kratak sadržaj:

       Kliširani siže svih bajki, da se razmaženoj princezi traži mladoženja i da grozni džin preti carevini, nadmoćno je iznet, savladan i prevladan autentičnom poezijom, bogatstvom zaboravljenih lepih reči i mnoštvom kovanica. 
       Cara Prtprtptislava VI izaziva na dvoboj grozni Džin sa cvetom u zubima i preti da će uništiti carevinu. Plašljivi, ali oštroumni car obećava onome ko savlada tu spodobu presto i ženidbu sa njegovom lepom kćerkom. Ali car ne daruje hrabrog Mitra Pjevača, ratara koji je svaladao džina, već ga trpa u tamnicu. Svojoj miljenici ispunjava želju i njenu ruku daje mladom i lepom Jovanu, koji na konju Bjelcu beži sa neravnopravnog megdana.
        Mitar Pjevac ne dobija ni presto, ni princezu već samo želi da neki pesnik od zaborava sačuva njegov podvig i uspeh. Predstava je podjednako dopadljiva i malim i odraslim gledaocima. Praskavo duhovit tekst kroz dinamičnu iscenaciju i prateću originalnu muziku punu etno-rok ritma, sa kostimima i elementima scenografije u likovnom smislu dočaravaju pravu pozorišnu bajku.

UTORAK, 6. MART

Nema predstava

SREDA, 7. MART

Nema predstava

ČETVRTAK, 8. MART

18.00     ALISA U ZEMLJI ČUDA, slobodna predstava

PETAK, 9. MART

09.30     ALISA U ZEMLJI ČUDA, organizovana predstava

12.00     ALISA U ZEMLJI ČUDA, organizovana predstava

Kratak sadržaj:

       Priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlјu čuda kakva postoje samo u snovima, jedna je od najpoznatijih priča ikada napisanih. Beli zec, Šeširdžija, Crna kralјica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada, samo su neka od nesvakidašnjih bića sa kojima se ona susreće. 
        Sve je maštovito oživlјeno kreativnim scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. To je priča o odrastanju i sazrevanju, koja podstiče želјu za igrom i maštom, ali ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživlјaj koji će svakoga odvesti u svet fantazije i avanture. 

SUBOTA, 10. MART

Nema predstava

NEDELJA, 11. MART

11.30     RADOZNALO SLONČE, slobodna predstava

Kratak sadržaj:

       Priča je veoma jednostavna… Nekada davno svi slonovi su imali majušne noseve… Ali to je promenio, jednom i zauvek, jedan mali radoznao slon: ”Zašto ovo izgleda ovako, zašto je ono onako, majko? Zašto, zašto, zašto…?” Mali slon je pitao krokodila i otada svi slonovi imaju duge noseve: surle. Ova predstava je muzički spektakl (gotovo kao mjuzikl), puna ritma i plesa. Posebnu čaroliju i lepotu igre, čine lutke.

Utorak,  20. mart

SVETSKI DAN POZORIŠTA ZA DECU I MLADE

Lutkarska radionica  u OŠ „Dositej Obradović“

Sreda, 21. mart

SVETSKI DAN LUTKARSTVA

Lutkarska radionica u OŠ „Sreten Mladenović Mika“

Global Digital Clinik