U petak počinje novogodišnji bazArt „Niš u srcu“

Niš u srcu
Niš u srcu

Ovog petka na Trgu Stevana Sremca počinje novogodišnji bazar umetnina „Niš u srcu“.

Praznična akcija udruženja Fabrika umetnika koja od ove godine nosi naziv bazara umetnosti ili bazArta, trajaće od 27. decembra sve do 1. januara naredne godine.

Nis u srcu 2

Na bazaru će svoje radove prikazati preko 40 izlagača iz Niša izabranih na otvorenom konkursu. Šarenolik izložbeno – prodajni program rukotvorina, umetnina, novogodišnjih dekoracija i ukrasa, dečijih igračaka, hrane i toplih napitaka, koji će tokom šest dana ispuniti Trg Stevana Sremca, imaće kao i prethodne godine humanitarni karakter jer će 20% svih ostvarenih prihoda biti donirano za opremanje Srednje muzičke škole u Nišu.

Nis u srcu 3

Poseban program biće pripremljen za niške mališane koji će imati priliku da uživaju u svakodnevnim interaktivnim radionicama i šarenolikom zabavnom program. Za njih će pored novogodišnjih predstava na otvorenom biti pripremljen i veliki „Karneval junaka i princeza“ koji će biti održan 1. januara kada će Trg Stevana Sremca posetiti preko 20 kostimiranih princeza i junaka iz omiljenih crtanih filmova sa kojima će mališani moći da se druže i fotografišu.

Novogodišnji bazar umetnina obilovaće i bogatim muzičkim programom. Tokom 6 dana trajanja bazara, Nišlije će imati prilike da čuju niške horove kao i renominarne niške pop, rok i džez bendove. Poslednjeg dana u godini na Trgu Stevana Sremca najavljeno je veliko novogodišnje „Zagrevanje“ u sklopu kog će nastupiti bendovi En Passant, Penthouse bend i grupa Kerber.

Novogodišnji bazArt organizuje udruženje Farbika umetnika, pod pokroviteljstvom grada Niša, uz partnerstvo Niškog kulturnog centra, a kroz projekte Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte i Turisticke organizacije Niš, i sponzorstvo kompanije Idea.

Program počinje svakog dana od 12 sati i besplatan je za sve posetioce.

Tačnu satnicu bazara i više informacija zainteresovani posetioci mogu pronaći na događaju i zvaničnoj Facebook stranici Niš u srcu – novogodišnji bazArt.

Dođite da zajedno uživamo u lepoti praznika koji su pred nama!

Global Digital Clinik