U Nišu značajan rast broja stranih turista, ali i broja noćenja. Nadležni za turizam se nadaju da će ova godina biti rekordna

Kako tvrdi gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov, od januara do jula meseca ove godine u Nišu je zabeleženo povećanje broja turista za oko 40 posto u odnosu na prethodnu godinu. Rekordna je, prema njenim rečima, bila 2019.

“Imamo povećanje i stranih turista, tu utiče i aerodrom, ali i naše manifestacije, koje su međunarodno priznate, i sve ono što radimo u gradu Nišu. Povećanje stranih turista je preko 50 odsto i povećanje noćenja za 100 odsto. Očekujemo da u oktobru imamo podatke za celo leto i mislim da će ovo biti rekordna godina“, istakla je Anastasov.

I domaći i strani turisti najčešće posećuju „Medijanu“, za njom ide Ćele kula, spomen-soba Branka Miljkovića, Logor „12. februar“, ali i  „Čegar“.

Posebnu pažnju stranih i domaćih turista, godinama unazad, ima i Nišville jazz festival

„Već smo počeli da pravimo planove za narednu godinu zajedno sa direktorom Festivala. Nadamo se da će naredna jubilarna godina za „Nišvil“ biti još uspešnija nego ova“, uaključila je Anastasov.

Global Digital Clinik