U Nišu predato 12 listi za lokalne izbore, do sada proglašeno sedam

Aktivnost političkih partija u Srbiji
Foto - Ilustracija

Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu noćas je do ponoći i isteka roka za predaju lista sa kandidatima za odbornike Skupštine grada Niša predato 12 izbornih listi, rekla je  predsednica GIK Danijela Milićević.

Prema njenim rečima, poslednja lista za izbore koji su zakazani za 2. jun predata je sinoć, samo tri minuta pre isteka roka.

„Od ukupnog broja predatih listi, sedam je proglašeno, a za četiri imamo rok od 48 sati za proglašenje“, izjavila je Milićevićeva.

Ona je kazala da su prve tri proglašene izborne liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, „Biramo Niš – Đorđe Stanković“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš – Miodrag Stanković – Nova Demokratska stranka Srbije, Niš moj grad, Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo, Demokratska unija Roma“.

Na četvrtom mestu je Grupa građana „Dr Dragan Milić“, kao peta proglašena je izborna lista „Ruska stranka – Rusija i Niš u Srcu – Tihomir Perić“, šesta je lista „Bojan Avramović – Ne damo Niš“, a kao sedma je proglašena izborna lista „Za naš Niš – Petar Bogičević – Koalicija Snaga“.

Milićevićeva je kazala da Gradska izborna komisija u naredna dva dana treba da odluči o proglašenju listi „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni-promeni“, „Ujedinjeni za selo i grad – budimo na čisto“, „Glas naroda je snaga naroda“, „Niš naš grad novo lice Srbije – Branislav Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“ i liste “Niš li je“ koju je predala grupa građana.

Iz Gradske izborne komisije podsećaju da građani mogu da se obrati Upravi za organe grada i građanska stanja zahtevom za proveru da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni najkasnije do 17. maja u ponoć.

Global Digital Clinik