U Nišu arhitekte iz preko 40 zemalja. Izložba “Stanovanje – Housing 23” u Paviljonu

Renoviran Paviljon u Tvrđavi
Renoviran Paviljon u Tvrđavi

Međunarodna izložba savremenog stanovanja, pod nazivom Stanovanje – Housing 23, biće održana u Niškoj tvrđavi u ,,Paviljonu” u periodu od 06. do 08. oktobra 2023. godine. Otvaranje izložbe predviđeno je za 19 časova.

Na izložbi možete očekivati autore iz preko 40 zemalja, a posetioci će imati priliku da pogledaju i radove studenata sa sledećih fakulteta: Tehnički univerzitet u Gracu, Arhitektonski fakultet u Skoplju, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet u Banjaluci, Arhitektonski fakultet u Beogradu i Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu.

,,Programski je podeljena na opšti i tematski deo. U okviru opšteg dela izložbe biće prikazano 50 projekata koji predstavljaju reprezentativne primere stambene arhitekture nastale u periodu od 2021. do 2023. godine. Specijalna tema ovogodišnje izložbe je model stanovanja niske spratnosti – velike gustine koji je prikzan kroz 40 realizacija, projekata i istraživanja nastalih u proteklih 10 godina”, saopštio je Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu.

Izložba se organizuje u saradnji Katedre Zgrade za stanovanje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i Klastera urbanog planiranja, uz podršku Inženjerske komore Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Sbije.