Ljiljana Krasić iz PSK Mosor Niš – pobednica Nacionalne serije u Planinskom trčanju 2023.

Trkom “Priboj skajrejs” u Pribojskoj Banji, ovog završena je sezona u Planinskom trčanju. Poslednja trka odredila je ukupne pobednike Nacionalne serije PSS za 2023. Ljiljana Krasić je pobedila i time odbranila titulu od prošle sezone. Ekipno PSK Mosor Niš je na kraju sezone zauzeo 2. mesto u generalnom plasmanu a Mirjana Danković se okitila bronzom za 3. mesto.

Na trci u Pribojskoj Banji, Ljiljana Krasić PSK Mosor Niš je ubedljivo pobedila a na podijumu su istim redosledom kao i u generelanom osvajačice medalja, Viktorija Keler iz Železničara iz Inđije i Mirjana Danković, takođe iz PSK Mosor Niš.

Ekipno su trkači PSK Mosor odneli pobedu ispred ovogodišnjeg pobednika Nacionalne serije, PK Tara iz Bajine Bašte, a na trećem mestu identično kao i u generalnom, plasirali su se takmičari iz Inđije.

Kako navode u PSK Mosor, ostaje žal za nekim trkama na kojima su nastupali u nepotpunom sastavu ali je, ističu, i ovo sjajan uspeh niškog kluba posle prošlogodišnje pobede.

Za dve nedelje je poslednja trka sezone TTLS u disciplini trejl u Ovčar Banji. Ljiljana Krasić je izvesno pobednica Lige dok je Mirjana Danković u sjajnoj prilici da osvoji još jednu bronzu, a ženska ekipa PSK Mosor Niš je sigurni sveukupni pobednik za 2023.