U niškom vrtiću suspendovane vaspitačica i spremačica

Dete, ilustracija; Foto: Pixabay
Dete, ilustracija; Foto: Pixabay

Zbog nedavnog događaja kada je dete iz niškog vrtića Leptirić u PU Pčelica, izašlo na ulicu, suspendovane su vaspitačica i spremačica i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.

Dete je pronađeno u obližnjoj ulici i dobro je, a po rečima direktorke PU Pčelica Svetlane Mitić, roditelji deteta neće pokretati tužbu protiv vrtića, niti vaspitačice.

“Vapitačica je brzo primetila da je dete nestalo, alarmirala je zaposlene i za samo sedam-osam minuta dete je pronađeno u ulici nedaleko od objekta. Dete je na sreću bilo dobro i nije bilo uplašeno. Vraćeno je u vrtić, a zatim su o tom incidentu obavešteni nadležni u PU Pčelica, ali i roditelji”, izjavila je direktorka Svetlana Mitić.

Iako roditelji neće tužiti vrtić “Leptirić” posledice će da snose odgovorni.

“Vaspitačica koja je bila u grupi deteta i spremačica zadužena za zaključavanje kapije su suspendovane i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak”, rekla je Mitićeva.

Po pravilima u vrtiću se, dok deca borave, zaključavaju ulazna vrata, ali i kapija. Zbog čega je tog dana bila otvorena, za sada se ne zna i utvrđuje se.

Global Digital Clinik